«Μια μπάλα για τα παιδιά» είναι η πρωτοβουλία της Super League,σε συνεργασία με τις 16 ΠΑΕ-Μέλη της, για τη συλλογή μπαλών με τη συμμετοχή φιλάθλων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που απαρτίζουν τον ποδοσφαιρικό χάρτη της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας μας.

 Σε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία λαμβάνουν μέρος και οι δυο κορυφαίες ομάδες του νησιού μας ΟΦΗ και Πλατανιάς.

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου (13η - 1,2,3/12, 14η -8,9,10/12 και 15η - 15,16,17/12), οι φίλαθλοι θα μπορούν να φέρνουν μαζί τους στο γήπεδο μπάλες, οι οποίες θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία συλλογής τους πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των γιορτών θα διανεμηθούν σε ιδρύματα, σχολεία και άλλους φορείς της κάθε πόλης.

Στόχος της ενέργειας δεν είναι μόνο η συμμετοχή των φιλάθλων σε μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης. Κυρίως αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης για τα ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά σε κάθε πόλη, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

«Η ενέργεια αυτή, όπως είναι φανερό, έχει στόχο τα παιδιά και πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα, που είναι μια κατεξοχήν γιορτή για τα παιδιά, είναι και ο καταλληλότερος χρόνος για να υλοποιηθεί.

Τα παιδιά και η μπάλα, το βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου, είναι νομίζω συνδεδεμένα από τις πρώτες θα έλεγα στιγμές της «ζωής» τους -και άρα για εμάς ήταν εύλογο το να οργανώσουμε μια ενέργεια σε αυτόν τον άξονα.

Η Σούπερ Λίγκα κάνει την αρχή με 1.000 μπάλες και καλεί τους φιλάθλους να συμμετάσχουν, προκειμένου να τις αυξήσουμε, ώστε να τις δώσουμε στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος Γιάννης Μώραλης.

Τα σημεία συλλογής μπαλών στα δυο "μεγάλα" κρητικά γήπεδα είναι:

Γήπεδο "Θ. Βαρδινογιάννης" (Ο.Φ.Η.)
Θύρα 9

Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων (Πλατανιάς Χανίων)
Θύρα 1