Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημήτρης Κουνενάκης και η υπεύθυνη στις εκδηλώσεις Λόγου του ΠΑΟΔΑΝ κ. Μαρία Κωστάκη – Φιλόλογος, με θέμα τον 28ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που φέτος διανύει το 28ο έτος από την ίδρυσή του.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος για τον 28ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό είπε ότι είναι πλέον θεσμός και διοργανώνεται εδώ και 28 χρόνια με επιτυχία από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου.

Τόνισε ότι φέτος ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός ήταν Πανελλήνιος και μάλιστα είχε μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων που ασχολείται με τα γράμματα και τις τέχνες.

Υπογράμμισε ακόμα ότι είναι ιδιαίτερα παρήγορο, σε μια κοινωνία που χειμάζεται με διάφορα προβλήματα, να υπάρχουν ευαισθησίες και προβληματισμοί που δίνουν απάντηση αλλά και διέξοδο αισιοδοξίας σε όλα αυτά που μας ταλανίζουν σήμερα.

Ο κ. Κουνενάκης αναφέρθηκε ακόμα στην σημαντική εισήγηση του καθηγητή ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργου Νικολακάκη, ο οποίος θα μιλήσει πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με θέμα την ΕΛΠΙΔΑ.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού και ιδιαίτερα την υπεύθυνη στις εκδηλώσεις λόγου και μέλος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Μαρία Κωστάκη καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Η κ. Κωστάκη αναφέρθηκε στο θέμα του 28ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που είναι η «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και στον πανελλήνιο χαρακτήρα του. Σημείωσε επίσης τη συγκινητική συμμετοχή των συμπατριωτών μας, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Αυτό σημαίνει, είπε, ότι οι πολιτισμικές δράσεις του Δήμου μας έχουν μεγάλη εμβέλεια αφού έχουν παραληφθεί έργα από όλη την Ελλάδα, από την Κύπρο, τη Γερμανία, την Αυστραλία καθώς και μία από τον μακρινό Καναδά.

Ένα άλλο στοιχείο που επεσήμανε η κ. Κωστάκη είναι ότι υπήρξαν άπειρες επιστολές μέσα στους φακέλους με τα έργα, που ευχαριστούν τον ΠΑΟΔΑΝ για την προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής γλώσσας και εν γένει του πολιτισμού.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε κι εκείνη με τη σειρά της την κριτική επιτροπή που εργάστηκε σχολαστικά τους κ.κ. Μουτζούρη Κώστα, φιλόλογος – πρόεδρο Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας, Γιάννη Δημητρακάκη, λέκτορα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Λευτέρη Γιαννακουδάκη, συγγραφέα, οι οποίοι επέλεξαν τα προς βράβευση από τα 100 έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Ευχαρίστησε επίσης τον κεντρικό ομιλητή κ. Γιώργο Νικολακάκη, καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του ΠΑΟΔΑΝ.

Πολλές συμμετοχές υπήρξαν στον τομέα της ποίησης, τόσο από ενήλικες όσο και από μαθητές λυκείων, συμμετοχές υπήρξαν επίσης στον τομέα του παραμυθιού με εξαιρετικά έργα από τα οποία θα διαβαστούν αποσπάσματα καθώς και συμμετοχές με θεατρικά κείμενα.

Τα αποτελέσματα του 28ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το Σάββατο 24/11/2012, στις 8.00 το βράδυ, στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook