Στον εισαγγελέα οδηγείται αύριο, Παρασκευή, ο 62χρονος που απείλησε να βάλει φωτιά στο κατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να τακτοποιηθεί οικονομική του υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας από τα Γιαννιτσά κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε πολύωρη κατάθεση στο πλαίσιο της προανάκρισης και με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στις εισαγγελικές Αρχές.

Ο 62χρονος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη το Φεβρουάριο του 2002 «πρωταγωνιστώντας» σε υποθέσεις παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου (φρουτάκια). Για αυτές τις περιπτώσεις, το Εφετείο Θεσσαλονίκης έχει εκδώσει μέχρι στιγμής δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες τού επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 8 και 24 μηνών.

Ο επιχειρηματίες ήλθε μετά τις 9 το πρωί στο κατάστημα Θεσσαλονίκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Καρόλου Ντηλ, κρατώντας ένα μπιτόνι με βενζίνη κι ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Στο γραφείο της διευθύντριας άδειασε ένα μπιτόνι βενζίνης και απειλούσε να βάλει φωτιά αν δεν ετακτοποιείτο η οικονομική διαφορά που έχει με την υπηρεσία. Ο 62χρονος έλεγε ότι η Εφορία Γιαννιτσών δέσμευσε ποσό ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ από καταθετικό λογαριασμού που διατηρεί στοΤαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η Αστυνομία εκκένωσε το κτίριο και απέκλεισε την περιοχή γύρω από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επί τόπου έφτασε διαπραγματευτής της αστυνομίας. Μετά από επιχείρηση, ο ηλικιωμένος ακινητοποιήθηκε και τελικά συνελήφθη, έεπειτα από περίπου τρεις ώρες.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για τις παραπάνω «βίαιες και αποτρόπαιες ενέργειες» που έθεσαν σε κίνδυνο τόσο το συναλλασσόμενο κοινό όσο και το προσωπικό.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook