Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, η Σύμβουλος Διοίκησης και Πρόξενος της Κυβέρνησης του Καναδά, κ. Brigitte Fournier, την οποία συνόδευε και η Υπεύθυνη του Προξενείου, κ. Αρετή Βελισσαρίου.

Σκοπός της επίσκεψής της στην Κρήτη, όπως επεσήμανε η κ. Fournier, είναι να έρθει σε επαφή με τοπικούς παράγοντες και φορείς ώστε να εκτιμήσει την ετοιμότητα των υπηρεσιών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως και με κοινωνικούς φορείς, όσον αφορά στη βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί σ’αυτόν τον τομέα σε επίπεδο υπηρεσιών.

Ο κ. Βουλγαράκης καλωσόρισε την Πρόξενο, υπογραμμίζοντας ότι οι εθιμοτυπικές επισκέψεις είναι πάντα εποικοδομητικές διότι γίνονται σε κλίμα φιλικό και έτσι επιτρέπουν την συζήτηση ποικίλων θεμάτων. Η Πρόξενος συμφώνησε, τονίζοντας ότι με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων διμερών διπλωματικών σχέσεων Καναδά-Ελλάδας, είναι σημαντικό να παραμείνουν στενές οι σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο κ. Βουλγαράκης επιβεβαίωσε την καλή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Καναδά τόσα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι πάρα πολλοί Έλληνες ζουν και εργάζονται στον Καναδά.

Όσον αφορά στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σε σχετικό ερώτημα του Αντιπεριφερειάρχη η Πρόξενος του Καναδά απάντησε ότι γίνονται εξαγωγές κυρίως ελαιολάδου και αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη χώρα της. Σε σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης για συνάντηση με τον Πρέσβη του Καναδά ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα θέματα που σχετίζονται με τις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών, η Πρόξενος δήλωσε ότι ο Πρέσβης έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Κρήτη μαζί με τον Εμπορικό Ακόλουθό του για το σκοπό αυτό.

Όσον αφορά στην ετοιμότητα των υπηρεσιών και τη λειτουργία των κοινωνικών φορέων στα Χανιά, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι ο Νομός διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές ώστε να ανταποκριθεί σε κοινωνικές ή έκτακτες ανάγκες, μέσω του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Επίσης, σε ερώτηση της Προξένου όσον αφορά σ’εκείνα που χρειάζεται ο τουριστικός τομέας ως προς την αύξηση των επισκεπτών, ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι οι υποδομές είναι κυρίως εκείνες που πρέπει να βελτιωθούν, και ενημέρωσε την Πρόξενο για τις εργασίες επέκτασης του αεροδρομίου που θα ξεκινήσουν άμεσα. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι το πλεονέκτημα του Νομού Χανίων σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη είναι ότι έχει διατηρήσει τον ιστορικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα, και έφερε το παράδειγμα των πρόσφατων εκσκαφών που έφεραν στο φως το αρχαίο θέατρο των Απτέρων.

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης πληροφόρησε την Πρόξενο ότι ετοιμάζεται βίντεο σχετικά με την προβολή του φυσικού κάλους του Νομού και της προσέφερε σχετικά αναμνηστικά δώρα με υλικό τουριστικής προβολής του τόπου.