Αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά, ότι αυτή την εποχή, είναι η καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα στην FOOTBALL LEAGUE, o ΟΦΗ νίκησε και τον Παναιτωλικό με 1-0 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και πλέον, μπαίνει για τα καλά σε τροχιά απευθείας ανόδου. 
Με πρωτοστάτες τους Αγρίτη – Μπούρμπο και «δράστη» τον Μπουλούτ που έδωσε το τρίποντο με το γκολ που πέτυχε στο 44\’, ο Κρητικός σύλλογος έκανε τους επτά χιλιάδες Ομιλίτες που βρέθηκαν στο γήπεδο, να πανηγυρίσουν σαν μικρά παιδιά αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σέγγου. 

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκίνησε το ματς μ’ ένα σύστημα 4-2-1-3, επιλέγοντας τον Βεζυρίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Μπούρμπο, αριστερά τον Γαλανόπουλο και στα στόπερ τους Γεωργίου – Μπερτίν. Δύο αμυντικά χαφ, Βερόν – Κάλαϊτζιτς και ο Παπουλής πιο μπροστά σε ρόλο οργανωτή. Δεξιά της επίθεσης ο Αγρίτης, αριστερά ο Τάντιτς και στην κορυφή ο Λεωνίδας Καμπάνταης. 
Από την άλλη ο Μπάμπης Τεννές, επιλέγοντας σύστημα 4-1-4-1, είχε τον Τσενάμο στο τέρμα, τον Παλαιολόγο δεξιά , τον Βούκοβιτς αριστερά και τους Αναστασιάδη – Εντζεγκουέλε στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, Μουμίν ως «καθαρός» κόφτης, λίγο πιο μπροστά ο Ρότσα και σε ρόλο μπαλαντέρ ο Θεοδωρίδης. Αριστερά Μπουμάλ, δεξιά ο Μπαϊκαρά και στην κορυφή ο Γκούρμα. 
Την πρώτη καλή ευκαιρία την είχαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Μπουμάλ στο 7’ «έσκασε» μεγάλη ντρίπλα στον Μπούρμπο, μπήκε από αριστερά, σούταρε όμως την τελευταία στιγμή ο Γεωργίου έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. 
Επτά λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Καμπάνταη, όταν πήρε την πάσα από τον Καλάϊτζιτς, σούταρε από αριστερά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. 
Στο 21’ ο Φώτιος Παπουλής έκανε μεγάλη ενέργεια προσπαθώντας να κρεμάσει τον Τσενάμο, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι περνώντας ελάχιστα άουτ. 
Οι παίκτες της Κρητικής ομάδας προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους, όμως σταματούσαν στην σκληροτράχηλη άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε στο 25’ την πρώτη του κίνηση αλλάζοντας τον Τάντιτς με τον Παπουλή προκειμένου να βάλει ταχύτητα στις άκρες και συγχρόνως να βελτιώσει την τελική πάσα από τον άξονα. 
Ο «αλενατόρε» βλέποντας ότι το ματς πηγαίνει στα μέτρα του αντιπάλου, μόλις στο 34ο λεπτό, βγάζει τον Τάντιτς και περνά στο παιχνίδι τον Μπουλούτ. Η αλλαγή αυτή έφερε τον Ζέλικο Κάλαϊτζιτς σε ρόλο οργανωτή και τον Βερόν λίγο πιο πίσω, δίπλα στον Τούρκο. 
Οκτώ λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου, ο Αγρίτης από πλεονεκτική θέση, σούταρε, όμως ο Εντζεγκουέλε ως από «μηχανής – θεός» έβαλε την κόντρα σώζοντας τον Παναιτωλικό. 
Τεράστια επέμβαση έκανε ο Τσενάμο στο 43’ στο σουτ του Καμπάνταη, όμως μισό λεπτό αργότερα, δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην προβολή του Μπουλούτ, έπειτα από το κόρνερ του Ανέστη Αγρίτη. 
Το 1-0 για τον ΟΦΗ είναι γεγονός και το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» παίρνει «φωτιά» από τους πανηγυρισμούς των Κρητικών! 
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπάμπης Τεννές πέρασε στο παιχνίδι τον Καούνο, στη θέση του Μουμίν, αλλαγή που μετακίνησε τον Γκούρμα στα αριστερά μιας και ο Καούνος πήγε στην κορυφή της επίθεσης. 
Απίστευτη φάση, με τον Παναιτωλικό να χάνει διπλή ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Μπαϊκαρά, όμως για ακόμη μία φορά ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης φώναξε «παρών» κρατώντας το μηδέν για τον ΟΦΗ. 
Ο Βερόν προσπάθησε στο 61’ να απειλήσει με μακρινό διαγώνιο σουτ, η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Τσενάμο. 
Στο επόμενο λεπτό οι Αγρινιώτες απάντησαν με τον Καούνο, ο οποίος με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, άλλαξε άρδην την εικόνα του Παναιτωλικού. 
Ο Τσενάμο στο 74’ έσωσε ξανά την ομάδα του, πραγματοποιώντας άλλη μια σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά «ψαράκι» του Καμπάνταη. 
Ο Κανούνος στο 84’ με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και στο 86’ ο Βεζυρίδης αποσόβησε τον κίνδυνο έπειτα από κεφαλιά του Γκούρμα. 
Η τελευταία ευκαιρία έγινε από τον ΟΦΗ. Ο Αγρίτης χάνει το «άχαστο» και η ομάδα του, το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. 
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Βερόν (88’ Ρόβας), Γαλανόπουλος, Αγρίτης, Κάλαϊτζιτς (72’ Κατσικογιάννης), Καμπάνταης, Γεωργίου, Παπουλής, Μπούρμπος, Τάντιτς (34’ Μπουλούτ), Μπερτίν. 
Παναιτωλικός: Τσενάμο, Παλαιολόγος, Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Εντζεγκουέλε, Ρότσα, Μπουμάλ (53΄Κούσας), Μουμίν (46’ Καούνος), Μπαϊκαρά (68’ Παππάς), Θεοδωρίδης, Γκούρμα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook