Με την άκρως πραγματική ερώτηση, \”πόσο κοστολογεί η κυβέρνηση την ανθρώπινη ζωή\”, ο προεδρος του ΔΣ των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ. προσπάθησε να καταδείξει τα τεράστια προβλήματα του Οργανισμού.

Ο Γιάννης Κακλαμάνης, στη συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου, με θέμα τις περικοπές από τον προϋπολογισμό για τη συντήρηση και ανάπτυξη των μονάδων απεξάρτησης, παρουσίασε όλα τα προβλήματα που βιώνουν οργανισμός και εργαζόμενοι, φυσικό επακόλουθο, και οι εξαρτημένοι ασθενείς του.

Ειδικότερα, στον προϋπολογισμό του 2012 προβλέπονται 20 εκατομμύρια ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού και 21,5 εκατομμύρια για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, ενώ για το 2013 ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε πως τα λειτουργικά έξοδα θα μειωθούν στα 13 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2011, τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 32 εκατομμύρια για λειτουργικά έξοδα, με 31 λιγότερες μονάδες εν ενεργεία, και το 2008, 50 εκατομμύρια για λειτουργικά και 26 εκατομμύρια για μισθολογικά έξοδα.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, τα προγράμματα του Οργανισμού λειτουργούν στα όριά τους και γι\’ αυτό υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις.

Καταρχάς,  η φύλαξη μειώθηκε από 8 σε 4 ώρες, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις υπηρεσίες καθαριότητας. Δεν υπάρχουν σύριγγες, φάρμακα, ουροληψίες δεν γίνονται, γιατί δεν γίνονται αγορές εξοπλισμού.

\”Προωθείται η διάλυση των δημόσιων οργανισμών, προς όφελος της ιδιωτικοποίησης και της εξυπηρέτησης λίγων και εκλεκτών\”, τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, αναφέροντας ως παράδειγμα τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος, όπως είπε, πληρώνει 500 ευρώ το μήνα στο φύλακα και 1.700 στην εταιρεία, που έχει την εργολαβία.

Αντίστοιχα, καταβάλλει 450 ευρώ στην καθαρίστρια και 1.800 τον μήνα στην αντίστοιχη εταιρεία.

Και όλα αυτά ενώ παραμένει παγωμένος ο σχεδιασμός άλλων επτά μονάδων απεξάρτησης στην πρωτεύουσα και την περιφέρεια, ενώ καταργήθηκαν τρεις οι οποίες και \”φιλοξενούσαν\” 1.800 ασθενείς.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook