Ήταν λογικό, κάποτε μια μοτοσυκλέτα να συναντήσει ένα τετράτροχο quad και να το «ερωτευτεί». Καρπός της ασυνήθιστης σχέσης είναι η OVER Brutus, ένα δίτροχο που μάλλον ταιριάζει περισσότερο να ζει ανάμεσα στα πόδια του «Hulk».

Ο «Βρούτος» αποτελεί έμπνευση του Alessandro Tartarini, γιού του ιδρυτή της Italjet. Δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, καθώς περνά στην παραγωγή το 2013, σαν μοντέλο της OVER.

Θυμίζει τον «αστό συγγενή» του επαρχιώτη Rokon, χωρίς όμως τη δικίνηση. Και είναι τόσο προσεγμένος στη λεπτομέρεια και έχει τόσο άψογο φινίρισμα, που δύσκολα πιστεύει κανείς στο χρηστικό του χαρακτήρα.

\"\"

Κι όμως, είναι κάτι σαν ένα δίτροχο SUV. Τα τετράπαχα λάστιχα χαμηλής πίεσης της Maxxis έχουν λόγο ύπαρξης: είναι η δυνατότητα μεταφοράς ανθρώπων και φορτίων σε βαθειά λάσπη, άμμο ή χιόνι με χαμηλή και ελεγχόμενη ταχύτητα, σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές.

Όμως η Brutus δεν σχεδιάστηκε μόνον για να λειτουργεί αυτόνομα, σαν δίτροχο παντός εδάφους, αλλά και για να συνδέεται σε sidecar ή να φορά ερπύστριες χιονιού πίσω και σκι μπροστά, όπως μπορείτε να δείτε στο προσχέδιο του διαφημιστικού φυλλαδίου.

\"\"

Λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη δεν είναι γνωστές. Αυτό που έχει γνωστοποιηθεί είναι ότι φορά έναν κινητήρα 750cc με απόδοση 49 ίππων. Η κίνηση μεταφέρεται από ένα διτάχυτο (μακρύ / κοντό) αυτόματο κιβώτιο CVT μόνον στον πίσω τροχό. Το κιβώτιο έχει και όπισθεν.

Στη μοτοσυκλέτα μπορεί να συνδεθεί βίντσι, κοτσαδόρος, γεννήτρια και ό,τι άλλο κάνει τη ζωή ευκολότερη έξω στην άγρια φύση.

Δεν είναι βέβαιο ότι με τα λάστιχα αυτά θα μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στον δρόμο, οπότε αναγκαστικά θα παραχθεί μόνον σαν μοντέλο off-road.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook