Οι εκατό πλουσιότεροι Καναδοί αντιπροσωπεύουν μια περιουσία άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή ποσό σχεδόν ισοδύναμο με το ΑΕΠ του Πακιστάν, αποκαλύπτει ο ετήσιος κατάλογος των μεγαλύτερων περιουσιών του Καναδά που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη από το περιοδικό Canadian Business.

Τα μέσα ενημέρωσης, οι τηλεπικοινωνίες και οι πρώτες ύλες αποτελούν μακράν τους τομείς τους οποίους προτιμούν οι 31 εκατομμυριούχοι και 69 δισεκατομμυριούχοι που αποτελούν αυτό το τοπ 100.

Επικεφαλής με απόσταση, η οικογένεια Τόμσον κατέγραψε μια πτώση κατά 5,7% και η αυτοκρατορία της ανέρχεται πλέον στα 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Απόγονοι μιας αριστοκρατικής οικογένειας που μετανάστευσε από την Αγγλία στις αρχές του 20ου αιώνα, οι Τόμσον έχουν κυρίως το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, καθώς και τη μεγαλύτερη καναδική εφημερίδα, την The Globe and Mail.

Στο Κεμπέκ, η πρώτη περιουσία εξακολουθεί να είναι αυτή του Πολ Ντεμαρέ, ιδιοκτήτη του ομίλου Power Corporation of Canada. Με 4,4 δισεκ. δολάρια (+3,2%), είναι ο έβδομος πιο εύπορος Καναδός.

Μεταξύ των πιο επιτυχημένων της χρονιάς είναι ο επενδυτής Λόρενς Στρολ, 53 ετών, ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 235% στο 1,9 δισεκατομμύριο δολάρια, χάρη στις μετοχές του στην αμερικανική εταιρία πρετ-α-πορτέ Michael Kors, η τιμή των οποίων δεν έπαψε να αυξάνεται μετά την είσοδο της εταιρίας στο χρηματιστήριο, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σημαντική επιτυχία είχε επίσης πέρυσι ο Τσιπ Ουίλσον (3,51 δισεκ. δολάρια, +23%), ο ιδρυτής της μάρκας αξεσουάρ για γιόγκα Lululemon.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook