Σοβαρές καταγγελίες στον τρόπο που έγιναν οι προσλήψεις για το έργο του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμου Ηρακλείου, έρχονται στην επιφάνεια λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του flashnews.gr, υποψήφιοι καταγγέλλουν αδιαφανείς διαδικασίες στην επιλογή των 33 ατόμων που προσλαμβάνονται με συμβάσεις διάρκειας δύο ετών.

Ο διαγωνισμός έγινε έκτος ΑΣΕΠ, με κριτήρια που όρισε η αρμόδια επιτροπή, τα οποία ουσιαστικά καθόρισαν και την επιλογή των προσώπων.

\’\’Ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός και έμειναν εκτός άνθρωποι με προϋπηρεσία και χωρίς εισόδημα, προκειμένου να μπουν οι ημέτεροι\’\’ σχολιάζει μιλώντας στο flashnews ένας εκ των υποψηφίων.

Ειρωνεία; Το έργο αφορά την αντιμετώπιση της φτώχειας στο Δήμο Ηρακλείου μέσα από την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών.

Σε μια τέτοια διαδικασία, εκείνοι που σχεδίασαν το πλαίσιο του διαγωνισμού, μοριοδότησαν χωρίς φειδώ την εθελοντική προσφορά του κάθε υποψηφίου στο παρελθόν και όχι την οικονομική του κατάσταση και την ανάγκη που ενδεχομένως είχε για εργασία.

Είναι σαφές πως σήμερα, που η ανεργία στους νέους είναι μεγαλύτερη του 50% και η κάθε ευκαιρία για εργασία παρουσιάζεται ως… δώρο θεού, τέτοιοι διαγωνισμοί, πρέπει να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, με διαφάνεια και χωρίς σκιές.
 
Να σημειωθεί πως εκείνοι που αμφισβητούν το αποτέλεσμα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση. 

flashnews.gr/ M. Αλεξάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook