Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την συμπαράστασή τους,  στις αγωνιστικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Κρήτη, ενάντια στην ένταξη του πρώτου κύματος υπαλλήλων στο καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση \”είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, στις Περιφερειακές Ενότητες και στους Δήμους της Κρήτης, στο ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και σε κάθε άλλο φορέα στον οποίο οι συνάδελφοί μας απειλούνται άμεσα και αντιδρούν με απεργίες και καταλήψεις.

Ξέρουμε πως η εξαίρεση κάποιων φορέων από το καθεστώς της διαθεσιμότητας είναι μόνον συγκυριακή, πως δρομολογείται ένα πρόγραμμα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο για το προσωπικό όλων των κατηγοριών και εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ξέρουμε πως η υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων στο Δημόσιο δεν γίνεται για να επέλθει κοινωνική δικαιοσύνη για τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους και τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Υπηρετεί την πολιτική επιλογή Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για σταδιακή κατάργηση του Δημόσιου Τομέα και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του.

Αντιστεκόμαστε στον ρόλο του εργαζόμενου υπό απειλή σε ένα Δημόσιο υπό εκποίηση.

Αντιστεκόμαστε στην αντιλαϊκή επιδρομή που τσακίζει όποιο εργατικό δικαίωμα είχε θεμελιωθεί και απομείνει μέχρι σήμερα!

Μπορούμε να σταματήσουμε την εφαρμογή του νέου νόμου-εκτρώματος και θα το κάνουμε. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί!

Το Συντονιστικό της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο & Ηράκλειο)\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook