Μέσα σε 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των κενών σε Υπηρεσίες και Φορείς που ξεκινάει άμεσα, ώστε να γίνει με ταχύτατο ρυθμό η επανατοποθέτηση των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων και η μετάταξη τους μέσω της κινητικότητας.

Σε αυτή την ανακοίνωση προχώρησε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο Βουλευτής στην τοποθέτηση του, επισήμανε ότι είναι άμεση προτεραιότητα να προταχθεί η καταγραφή των ελλείψεων σε υπηρεσίες φορέων και Υπουργείων που έχουν ανάγκη από Διοικητικό Προσωπικό (Δ.Ε.) και αφορούν άμεσα τους πολίτες. Στάθηκε χαρακτηριστικά στα:

Υπουργείο Υγείας: Στήριξη του ΕΟΠΥΥ, του ΕΚΑΒ και απελευθέρωση του νοσηλευτικού προσωπικού από τις διοικητικές θέσεις, στις οποίες είναι τοποθετημένο στα νοσοκομεία.

Υπουργείο Παιδείας: Στήριξη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με την αποδέσμευση εκπαιδευτικών από θέσεις γραφείου, στις οποίες είναι τοποθετημένοι μέχρι σήμερα.

Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: για τον έλεγχο της μαύρης εργασίας.

ΟΑΕΔ: για να υλοποιήσει προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας.

Ασφαλιστικά Ταμεία: για γρήγορη έκδοση συντάξεων.

 Δήμοι: ΚΕΠ, Παιδικοί Σταθμοί και κοινωνικές υπηρεσίες για τη στήριξη των αδύναμων

 Δικαστήρια: για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης.

Αστυνομικές Υπηρεσίες: για να απελευθερωθούν αστυνομικοί για την ασφάλεια του πολίτη, αντί του καθαρά διοικητικού έργου που εκτελούν σήμερα.

«Μια κίνηση, η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη αφού, αφενός θα υπάρξει σωστή στελέχωση των Υπηρεσιών και θα ωφεληθεί ο Δημόσιος Τομέας και οι πολίτες που εξυπηρετούνται από αυτόν, αφετέρου οι εργαζόμενοι θα απαλλαγούν από την αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε την κατάργηση της διαπιστωτικής πράξης των Δημάρχων, αλλά και την απευθείας αίτηση των υπαλλήλων για την τοποθέτηση τους στη γεωγραφική τους περιφέρεια.

Από την πλευρά του ο Υπουργός δήλωσε, ότι από την ερχόμενη Δευτέρα τα ηλεκτρονικά έντυπα για την καταγραφή των ελλείψεων θα είναι στη διάθεση των υπαλλήλων, αρκεί να ανταποκριθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ενώ στη διάρκεια της συζήτησης του με τον κ. Κεγκέρογλου είπε ότι τα κενά θα είναι περισσότερα από τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους, με το Βουλευτή να διαπιστώνει πως μετά το πέρας της διαδικασίας και την ορθολογική κάλυψη των κενών, θα προκύψουν και κενές θέσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να καλυφθούν με την πρόσληψη νέων ανθρώπων, σύμφωνα με τον κανόνα 5 προς ένα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook