Σκληρή κριτική για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των φροντιστηρίων εξέδωσε η Ένωση Εκπαιδευτικών Φροντιστών.

Αναλυτικά αναφέρει:

\”Το σύνολο των Εκπαιδευτικών Φροντιστών της χώρας δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του σε μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, οι οποίες ερήμην της Ομοσπονδίας μας δημιουργούν νέα αρνητικά δεδομένα, σε ένα χώρο που όχι μόνο λειτουργεί υγιώς, αλλά έχει να κάνει με την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Θεωρούσαμε ανέκαθεν ότι είναι απαραίτητο  μετά από δημόσια διαβούλευση, να αναθεωρηθεί – κωδικοποιηθεί ο νόμος 2545/40 που αφορά τα φροντιστήρια. Ο συγκεκριμένος νόμος είναι αναχρονιστικός , σε πολλά ξεπερασμένος εν τοις πράγμασι, δεν συνάδει με το πνεύμα και το σκοπό κανονισμών-οδηγιών της Ε.Ε και δυσκολεύει υπέρμετρα το περιβάλλον λειτουργίας μας και του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Η απελευθέρωση του επαγγέλματος μας και η μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών είναι το ζητούμενο σε ένα νέο πλαίσιο νόμου προσαρμοσμένο στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Δεν πρέπει, όμως σε καμία περίπτωση, η νέα νομοθετική ρύθμιση να λειτουργήσει εις βάρος των αυτόνομων φροντιστηριακών μονάδων, που επί χρόνια παρέχουν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους μαθητές και υπέρ κάποιων μεγάλων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που φωτογραφικά ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΠΛΕΟΝ, πως ευνοούνται από τις νέες ρυθμίσεις.

Η δημιουργία πλαισίου ολιγοπωλιακής αγοράς  στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, δεν βοηθά τον υγιή ανταγωνισμό.

Θεωρούμε αυτονόητο, πως οι άδειες των φροντιστηριακών μονάδων πρέπει να μεταβιβαστούν αυτοδίκαια χωρίς επανέλεγχο, δεδομένου ότι τα φροντιστήρια νόμιμα αδειοδοτήθηκαν και υποβάλλονται σε ετήσιο έλεγχο.

Tα παράβολα για έκδοση και ανανέωση των αδειών, μέσα σε μια νύχτα τριπλασιάστηκαν. Αλήθεια πόσο λογικό και δίκαιο  είναι να συμβαίνει αυτό σε μια δοκιμαζόμενη αγορά με τις περισσότερες επιχειρήσεις να λειτουργούν στο κόκκινο;

Ζητούμενο είναι ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας  απλό, εύχρηστο και κωδικοποιημένο, ώστε να γνωρίζουμε με ασφάλεια και συντομία τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας. Αυτό μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μέσα από τη δημιουργία μιας μικτής ομάδας εργασίας, που θα εξετάσει ενδελεχώς όλα τα δεδομένα της φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, δημιουργώντας πραγματικά προϋποθέσεις υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ευελπιστούμε να  ακουστεί άμεσα και η δική μας φωνή, αφού μέχρι σήμερα οι απόψεις – προτάσεις μας δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής\”, καταλήγει η ανακοίνωση.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook