Μια φάλαινα, μήκους 8 μέτρων βρέθηκε νεκρή το πρωί του Σαββάτου 15/1 στην παραθαλάσσια περιοχή στα Λιβάδια Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φάλαινα ίσως πέθανε όταν η ουρά της έμπλεξε ανάμεσα στα δίκτυα ψαράδων.

«Εντοπίσαμε τη φάλαινα σήμερα το πρωί γύρω στις 8 κοντά στη βραχώδη ακτή στην περιοχή του Αγίου Μάμα στα Λιβάδια κοντά στον οικισμό. Είναι περίπου 8 μέτρα και καλοδιατηρημένη κατι που σημαίνει ότι πέθανε πρόσφατα» ανάφερε ο δημοτικός σύμβουλος Κισάμου και αλιέας κ. Βασίλης Μαρτσάκης

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του θηλαστικού πρέπει σε μεγάλο βαθμό να οφείλεται στα δίκτυα που εντοπίστηκαν πάνω στην ουρά του.

«Στο πίσω μέρος της φάλαινας είναι ευδιάκριτα δίκτυα που κρατάνε την ουρά της. Πιθανόν να πέθανε εξαιτίας τους, αλλά αυτό είναι κάτι που θα διερευνήσει ειδική επιτροπή που θα φτάσει το πρωί της Δευτέρας» ανάφερε ο κ. Μαρτσάκης.

Οι κάτοικοι ειδοποίησαν τόσο το Λιμεναρχείο όσο και τον Δήμο Κισάμου καθώς θα απαιτηθεί η απομάκρυνση και η ταφή του θηλαστικού το οποίο σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να παραμείνει αναλοίωτο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται νεκρό παρόμοιο θηλαστικό την τελευταία τριετία στην περιοχή. Αλλη μια φάλαινα ανάλογου περίπου μεγέθους είχε εντοπιστεί νεκρή στην ίδια περιοχή κοντά στη Χρυσοσκαλίτισσα αυτή τη φορά το καλοκαίρι του 2007.

«Στην περιοχή μας συναντάμε πολύ συχνά φάλαινες. Πέρα από αυτή που είχε ξεβραστεί πριν από 3 χρόνια και ήταν φανερό ότι είχε κτυπηθεί από κάποια προπέλα, εμείς που βγαίνουμε ανοικτά στη θάλασσα για να ψαρέψουμε ξυφίες πολύ συχνά βλέπουμε φάλαινες και άλλα μεγάλα θηλαστικά» τόνισε ο κ. Μαρτσάκης.

(Με πληροφορίες απο Τα Νεα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook