Σε δοκιμασία θέτει την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί όταν ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν άλλους οκτώ, εκ των οποίων έναν βαρύτατα.

Το συμβάν, που αφορά στην πρώτη ανθρώπινη απώλεια μετά την κατάπαυση πυρός, το βράδυ της Τετάρτης, έκανε γνωστό ο Αντχαμ Αμπου Σελμίγια, εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων της Χαμάς.

Εξάλλου, ο Ασράφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στο ελεγχόμενο από την ισλαμιστική οργάνωση παλαιστινιακό αυτό έδαφος, είπε ότι το θύμα, ο πρώτος 21 ετών Ανουάρ Αμπντελχαντί Κντέιχ, ήταν αγρότης ο οποίος μαζί με τους άλλους αγρότες στο χωριό Χουζάα, ήθελαν να πάνε στα κτήματά τους που βρίσκονται δίπλα στη μεθόριο του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ από τη στρατιωτική θέση Κισουφίμ εναντίον Παλαιστινίων, αγροτών στην πλειοψηφία τους, που προσπαθούσαν να πάνε στα κτήματά τους στη μεθόριο, όπου ο ισραηλινός στρατός έχει απαγορεύσει την πρόσβαση.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι «υπήρξε μια αναστάτωση από την παλαιστινιακή πλευρά στη νότια Λωρίδα της Γάζας κοντά στο τείχος ασφαλείας. Παλαιστίνιοι προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο Ισραήλ και οι στρατιώτες αντέδρασαν αρχικά πυροβολώντας στον αέρα».


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook