Με τίτλο: «Οικοδομώντας μία Νέα Ελλάδα» και με στόχο την αναλυτική επισκόπηση της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, των μεταρρυθμίσεων, των στόχων, καθώς και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων, αλλά και την παρουσίαση των νέων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων, διεξάγεται το 14ο ετήσιο συνέδριο της Capital Link στις 29 Νοεμβρίου 2012, στο Metropolitan Club στη Νέα Υόρκη. Η συμμετοχή έχει ήδη ξεπεράσει τα 800 άτομα ενώ, εντυπωσιακός είναι ο κατάλογος των ομιλητών.

Το Συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελλάδος σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Επίσης, έχει την ενεργό υποστήριξη των μεγαλύτερων διεθνών επενδυτικών τραπεζών, των πιο σημαντικών Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων καθώς και πολλών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Horst Reichenbach, θα συμμετάσχουν με ομιλία τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το κοινό του Συνεδρίου περιλαμβάνει Αμερικανούς θεσμικούς επενδυτές που επενδύουν σε ελληνικές μετοχές και τίτλους σταθερής απόδοσης. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται αναλυτές, διαχειριστές χαρτοφυλακίων, οικονομικοί σύμβουλοι, εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες, χρηματιστές και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς και μέσα μαζικής ενημέρωσης, κυρίως αυτά που ειδικεύονται στις οικονομικές ειδήσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα από τα funds που συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου: Alliance Capital Management, Amber Capital, American Express, Austin Investment Management, Bank of America, Bank of New York, Bank of Tokyo, Blackrock Financial Management, Burnham Asset Management, Cantor Fitzgerald, Caxton Associates, Citadel Investment Group, Citigroup Global Asset Management, Clay Finlay, College Retirement Equities Fund (TIAA-CREF), Credit Suisse Asset Management, Deloitte Financial Advisors, Deutsche Bank, Fidelity Management & Research, Fiduciary Trust Company International, Fortress Investment Group, Global Securities Advisors, Goldman Sachs, Knight Capital, J.P. Morgan Investment Management, Jana Partners, Julius Baer Investment Management, Lansdowne Partners Limited, Lazard Asset Management, Mackay Shields, New Jersey Division Of Investment, Oppenheimer Capital, Prudential, Royal Bank of Scotland, Tiger Management, Tocqueville Asset Management, UBS Global Asset Management και πολλοί άλλοι οργανισμοί.

Τα εγκαίνια του συνεδρίου θα γίνουν από τον Andrew Liveris, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dow Chemical Corporation και Πρόεδρο της Hellenic Initiative ο οποίος θα είναι ο κύριος ομιλητής στο επίσημο δείπνο της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου. Καλεσμένοι είναι επιφανείς επιχειρηματίες και θεσμικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τιμώμενο πρόσωπο του συνεδρίου είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Εκτός από τον Υπουργό Ανάπτυξης, την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Γεώργιος Μέργος, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νικόλαος Μαντζούφας, ο κ. Αριστείδης Συγγρός, Πρόεδρος του Invest in Greece, ο κ. Ιωάννης Εμίρης , Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα εκπροσωπείται σε επίπεδο διοίκησης από εταιρείες όπως οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ κ.α.

Η ελληνοαμερικανική κοινότητα εκπροσωπείται από επιφανείς Ελληνοαμερικανικές επιχειρήσεις όπως οι Calamos Investments (NYSE:CLMS), C. Dean Metropoulos & Co., Mizuho Securities, Inc., Mistras Group Inc. (NYSE:MG), AMERESCO, INC. (NYSE:AMRC) κλπ.

Συμμετοχή στο συνέδριο με ανώτατα στελέχη τους έχουν μερικές από τις πιο σημαντικές τράπεζες παγκοσμίως όπως οι: ABN AMRO, Atlantic Bank, BNP PARIBAS, CITI, Deutsche Bank, Goldman Sachs κ.α. . Παράλληλα το συνέδριο στηρίζεται από οργανώσεις όπως οι European American Chamber of Commerce of New York, European-American Business Organization Inc., European Institute, Hellenic American Bankers Association, Hellenic American Business Network, Hellenic American Chamber of Commerce in New York, American Hellenic Institute, Hellenic American Lawyers Association, Association of Greek American Professional Women και Leadership 100.

Τέλος, το Συνέδριο υποστηρίζουν μεγάλα διεθνή αλλά και ομογενειακά media όπως οι Barron’s, Institutional Investor, Investor’s Business Daily, Investors.com, ενώ παρόντες θα είναι και δημοσιογράφοι όπως οι: Peter Eavis, των New York Times και ο Pimm Fox, Anchor, Bloomberg Radio & TV.
Για 4η συνεχή χρονιά κύριος χορηγός του Συνεδρίου είναι η CITI και η TEN-Tsakos Energy Navigation – μεγάλοι χορηγοί είναι η Goldman Sachs και η Deutsche Bank.

Χορηγοί του Συνεδρίου είναι ABN AMRO, BNP PARIBAS, Calamos Investments, Δικηγορικό Γραφείο Σ. & Α. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες, ERNST & YOUNG, International Registries Inc, L.P. Ellinas Group ofCompanies, Μαχάς και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία, Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και Υποστηρικτές: Atlantic Bank, Danaos Corporation, ΔΕΗ Α.Ε., ΔΕΠΑ A.E., Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., Euroseas Ltd, ΕΥΔΑΠ Α.Ε., Navios Maritime Holdings Inc., Όμιλος Εταιριών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ Α.Ε., OTE Α.Ε, Systems Sunlight S.A.

Στo πλαίσιo του 14ου ετήσιου Capital Link Συνεδρίου, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργανώνουν ειδική εκδήλωση προς τιμήν της Ελλάδος, την «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης». Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραθέσει επίσημο γεύμα εργασίας προς τιμήν του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, των Ελληνικών εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και των εταιρειών που συμμετείχαν στο 14ο Ετήσιο Capital Link Συνέδριο. Στη συνέχεια, ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης θα χτυπήσει το καμπανάκι λήξης της Συνεδρίασης της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου 2012.

Το Ετήσιο Συνέδριο θεσμός της Capital Link έχει στόχο να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος ως αρωγός στη προσπάθεια της να επανέλθει στο δρόμο της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης, να συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδος ως επενδυτικού προορισμού, αλλά και στην ενημέρωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού κοινού στην Αμερική.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: 14th Annual Investor Forum – Greecezougla.gr