Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο κ. Jeremy Stern, ο οποίος εργάζεται στο BBC και βρισκόταν στην Κρήτη για να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για τον τουρισμό στα Μάλια με αφορμή τη δίκη (δείτε εδώ) που έγινε στο Ηράκλειο (υπόθεση βρετανού Robert Hughes, ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από έξι βρετανούς τουρίστες στα Μάλια, τον Ιούνιο του 2008).

Στις ερωτήσεις του βρετανού δημοσιογράφου σχετικά με την ασφάλεια του προορισμού Μάλια για τους νεαρούς βρετανούς τουρίστες ο Δήμαρχος Χερσονήσου ανέφερε ότι τα Μάλια, όπως όλος ο Δήμος Χερσονήσου και ολόκληρη η Κρήτη, είναι απόλυτα ασφαλής προορισμός.

Η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Αστυνομία, το Βρετανικό Προξενείο ακόμη και την Scotland Yard, έχει προβεί σε μια σειρά μέτρων που ενισχύουν την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και της τοπικής κοινωνίας με σκοπό να αποτρέπονται ακραίες και βίαιες συμπεριφορές κυρίως νεαρών τουριστών.

Ο Δήμαρχος είπε ότι τα Μάλια είναι ένας υπέροχος τόπος διακοπών, φιλόξενος, με φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να διασκεδάσει και να χαρεί τις διακοπές του.

Όμως τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή αλλά και η τοπική κοινωνία ενώ καλωσορίζουν όλους τους επισκέπτες του Δήμου μας, καταδικάζουν απερίφραστα τις ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές νεαρών τουριστών, οι οποίες σχετίζονται με την ανεξέλεγκτη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και τη χρήση τριτρόχων και τετρατρόχων οχημάτων (γουρούνες) σε κατάσταση μέθης δημιουργώντας ατυχήματα και διακινδυνεύοντας τη δημόσια ασφάλεια.

Ο κ. Δοξαστάκης υπογράμμισε ότι υπάρχουν επαγγελματίες του τουρισμού στο εξωτερικό, οι οποίοι εξωθούν κυριολεκτικά τους νέους σε παρόμοιες συμπεριφορές προβάλλοντας τις επικίνδυνες αυτές δραστηριότητες στα πακέτα διακοπών, ούτως ώστε οι νέοι τουρίστες να θεωρούν ότι στα Μάλια δεν υπάρχουν όρια και φραγμοί, όπως στις χώρες τους.

Αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές πρέπει να σταματήσουν και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλει όλες τις προσπάθειες και τον σχεδιασμό της η Δημοτική Αρχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook