Οι Πολιτιστικές Ομάδες Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο) και ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποιούν ανοιχτή δημόσια συζήτηση για την υπόθεση του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν: «Ο αγώνας του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου για αξιοκρατία και διαφάνεια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και την υπεράσπιση της εργασιακής του αξιοπρέπειας καθιστά τον χαρακτήρα της υπόθεσης άκρως πολιτικό και τονίζει την αναγκαιότητα να μοιραστούμε όλοι μας τη γνώση και να κινητοποιήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε την πολιτική μνήμη γύρω από την υπόθεση».

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012, στις 20:00, στο Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων Πανεπιστημίου (Νικηφόρου Φωκά/Μακρύ Στενό 82, Παλιά Πόλη).

Υπενθυμίζεται ότι η \”υπόθεση Αλεξανδρόπουλου\” ξεκίνησε ύστερα από τις καταγγελίες του για παρατυπίες κατά την επιλογή φοιτητών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πολιτικής Ανάλυσης και Θεωρίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2005. Στην επιλογή των φοιτητών υπήρξαν 113 εμπρόθεσμες αιτήσεις για 24 θέσεις. Υστερα από καταγγελίες αποτυχόντων, ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος ζητεί τα πλήρη στοιχεία της βαθμολογίας των υποψηφίων, αλλά έπειτα από επεισοδιακές συνελεύσεις και αντιπαραθέσεις δεν τα παίρνει. Απευθύνεται στους τοπικούς πολιτικούς φορείς, βουλευτές, αλλά και το υπουργείο Παιδείας, που ζητεί έρευνα του θέματος ύστερα από ερώτηση που γίνεται στη Βουλή.

Η διοίκηση της σχολής και του μεταπτυχιακού ζητεί την παρέμβαση του πρύτανη του ιδρύματος Ι. Παλήκαρη κάνοντας λόγο για δυσφήμηση του ιδρύματος. Ο πρύτανης αναθέτει τη διερεύνηση της υπόθεσης στον καθηγητή κ. Γ. Πυργιωτάκη, ο οποίος δεν διαπιστώνει προβλήματα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Στις 14 Απριλίου του 2006 κοινοποιείται στον Στέλιο Αλεξανδρόπουλο πειθαρχική δίωξη που του έχει ασκήσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Της δίωξης πρόκειται να επιληφθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο μελών ΔΕΠ, με ισχύ ακόμη και να αποφασίσει την απόλυσή του. Στις 3 Μαΐου του 2006 ο άτυχος καθηγητής ανακοινώνει σε γενική συνέλευση στους συναδέλφους του την είδηση. Μετά την επιστροφή του στο γραφείο του, αποβιώνει αιφνιδίως. Ο θάνατός του αποδίδεται από τον ιατροδικαστή σε «υπερτασική-ισχαιμική καρδιοπάθεια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook