Ζωντανή την ελπίδα της ελληνικής κυβέρνησης ότι την Δευτέρα θα υπάρξει στο Eurogroup συμφωνία για το χρέος και τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, δύο θέματα άρρηκτα συνδεδεμένα, κρατά η Γερμανία.

Είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα λέει η καγκελάριος Α.Μέρκελ προσθέτοντας, ωστόσο, με νόημα «αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει εκεί» δείχνοντας ότι οι σκληρές διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ συνεχίζονται.

Δεν παράλειψε δε να υπενθυμίσει για άλλη μια φορά ότι η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά την ιδέα κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Στην ίδια γραμμή, αισιόδοξος «ότι θα βρούμε λύση» δηλώνει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε, τονίζοντας όμως πως «δεν είναι εύκολο να κλείσει αυτό το (χρηματοδοτικό) κενό».

Από την πλευρά της η Αθήνα βλέπει το ΔΝΤ να υποχωρεί ώστε να βρεθεί λύση, ενώ υπολογίζει στα 10 δισ. ευρώ την απόσταση που την χωρίζει από την πολυπόθητη συμφωνία.

Μέρκελ: εφικτή η εύρεση λύσης

Την ελπίδα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα καταλήξουν τη Δευτέρα σε συμφωνία για την Ελλάδα εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ά.Μέρκελ, σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι οι πάντες εργάζονται εντατικά για την εξεύρεση συμφωνίας, καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις που της είχαν ζητηθεί.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ακόμη ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα, «αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει εκεί».

Η Μέρκελ επανέλαβε την πάγια θέση της Γερμανίας κατά του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξευρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα και τόνισε τη σημασία της ανακεφαλοποίησης των ελληνικών τραπεζών.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook