Τελευταία ενημέρωση: 19:22

Ολοκληρώθηκε η ομιλία βουλευτών της Χρυσής Αυγής επί της οδού Τζανακάκη στα Χανιά, παρουσία συγκεντρωμένου κόσμου, μπροστά από τα γραφεία της οργάνωσης ενώ την ίδια ώρα βρίσκοταν σε εξέλιξη αντισυγκέντρωση από φορείς και συλλογικότητες στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς ήταν επί ποδός προκειμένου να μην προκληθούν επεισόδια.

Κλούβα της Αστυνομίας είχε κλείσει την οδό Τζανακάκη, χωρίζοντας τους διαδηλωτές από τους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν εκεί για την ομιλία των βουλευτών της Χρυσής ΑυγήςΛίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα ξεκίνησαν, με πρώτο ομιλητή τον κ. Παππά, οι ομιλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και συνεχίστηκαν με τις ομιλίες των κ. Κώστα Μπαρμπαρούση, κ Ηλία Κασιδιάρη και Νίκο Μίχο.

Ακολουθεί βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του κ. Ηλία ΚασιδιάρηΝωρίτερα στις 4 μμ φορείς και συλλογικότητες των Χανίων ξεκίνησαν αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, σε απόσταση λίγων μέτρων από την συγκέντρωση της Χ.Α.
(φωτο Kritifm)

Η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων σε ολόκληρη την οδό Τζανακάκη, απο το ύψος του Δημοτικού Κήπου , μέχρι το τέλος της στην Δημοτική Αγορά, ενώ είχαν κλειστεί και όλοι οι κάθετοι δρόμοι κατα μήκος της οδού Τζανακάκη.

Στόχος της αστυνομίας ήταν – σε κάθε περίπτωση – να μην έρθουν «τετ α τετ» οι συγκεντρωμένοι και από τις δύο πλευρές.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η κυκλοφορία σε όλες τις οδού είχε αποκατασταθεί πλήρως.

Στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου πραγματοποιήθηκε η αντισυγκέντρωση από φορείς και συλλογικότητες των Χανίων, είχε στηθεί μικροφωνική ενώ καθόλη τη διάρκεια ακούγονταν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.(φωτο από kriti fm)


Στο Ηράκλειο, η αντίστοιχη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου.