Τις εκτιμήσεις των αναλυτών της για την πιθανή πορεία των νομισμάτων και των ισοτιμιών μεταξύ τους, δημοσίευσε η Morgan Stanley συμπεριλαμβάνοντας μεγαλύτερο αριθμό νομισμάτων στο «καλάθι» της.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Μεταξύ των κινδύνων θεωρεί σημαντικότερους, το fiscal cliff στις ΗΠΑ και την έλλειψη μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη.

Ωστόσο, άλλοι κίνδυνοι έχουν μειωθεί, αφού η οικονομία των ΗΠΑ επωφελείται από την αύξηση των τιμών των ακινήτων, ενώ η επιτυχής μετάβαση ηγεσίας στην Κίνα έχει μειώσει τους κινδύνους φυγής κεφαλαίων από την Ασία.

Συνολικά η Morgan Stanley προτείνει 9 trades για το 2013

1. Πώληση του ευρώ έναντι του αμερικάνικου δολαρίου με στόχο το 1,20. Σημείο εισόδου το 1,34. «Πιστεύουμε ότι το ευρώ θα συγκλίνει στη δίκαιη αξία του. Η χαμηλότερη ισοτιμία θα βοηθήσει τις περιφερειακές οικονομίες να ανακτήσουν τη χαμένη ανταγωνιστικότητα, ενώ ταυτόχρονα θα ανεβάσει τον πληθωρισμό στις χώρες του πυρήνα, όπως η Γερμανία. Το ευρώ θα πρέπει να διορθώσει χαμηλότερα για να στηρίξει την περιφέρεια, αλλιώς αυξάνονται οι κίνδυνοι διάλυσης. Πρώτος στόχος μας είναι το 1,20».

2. Αγορά αμερικάνικου δολαρίου έναντι του γεν με στόχο τα 92,00. «H BoJ (Bank of Japan), αναμένεται να συμμετέχει σε μια πολύ πιο επιθετική στάση χαλάρωσης. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει όχι μόνο σε πτώση του νομίσματος, αλλά και σε εκροές από την ιαπωνική αγορά χρήματος. Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός αυτών των ροών θα οδηγήσει σε ασθενέστερο JPY – στοχεύουμε στο 92,00 το επόμενο έτος».

3. Πώληση του αυστραλιανού δολαρίου έναντι του αμερικάνικου με στόχο το 0,90. «Καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης θα κινηθεί εναντίον της Αυστραλίας, οι ξένοι επενδυτές είναι πιθανόν να επανεξετάσουν το ασφαλές καταφύγιο και να οδηγήσουν σε μείωση το νόμισμα».

4. Πώληση του ευρώ έναντι του καναδικού δολαρίου με στόχο το 1,20. «Οι υψηλοί δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές σημαίνουν ότι η Ευρώπη θα παραμένει βυθισμένη στην ύφεση. Με την αδύναμη εγχώρια ζήτηση, οι υπεύθυνοι στη χάραξη πολιτικής είναι πιθανόν να αναζητήσουν την ανάπτυξη εξωτερικά, στοιχείο που θα απαιτήσει χαμηλότερη συναλλαγματική ισοτιμία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».

5. Αγορά του αμερικανικού δολαρίου έναντι της σουηδικής κορόνας, με στόχο τα 7,25. «Κατά τη διάρκεια του 2013, η κορόνα θα αποδυναμωθεί, αφού η χώρα είναι δυσανάλογα εκτεθειμένη στον πυρήνα των χωρών της ΟΝΕ και θα διευκολυνθεί από την ποσοτική χαλάρωση της Riksbank. Κατά μέσο όρο, πάνω από το 40% των σουηδικών εξαγωγών έχει τελικό προορισμό την ευρωζώνη, με σχεδόν το 26% των εν λόγω αγαθών και υπηρεσιών να πηγαίνει στη Γερμανία».

6. Πώληση του γεν έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων της Ασίας (ρένμιμπι, κορεάτικο, ταϊλανδέζικο και δολάριο Σιγκαπούρης): είσοδος στο 113 και στόχος τα 90, stop loss τα 120. «Η αύξηση των εξαγωγών θα μετατοπιστεί από τις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας προς τις ανεπτυγμένες, καθώς το γεν αποδυναμώνεται έναντι των ανταγωνιστών του».

7. Αγορά του ευρώ έναντι της τσέχικης κορόνας: είσοδος στο 25,20 και στόχος τα 26,50. «Πιστεύουμε ότι η Εθνική Tράπεζα της Τσεχίας θα προωθήσει όλο και περισσότερο την αδυναμία της κορόνας για την τόνωση της οικονομίας της».

8. Αγορά του μεξικάνικου πέσο έναντι του γεν με στόχο τα 6,30 και είσοδο στα 5,97. «Τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, σε συνδυασμό με την προσπάθεια μεταρρύθμισης, θα κρατήσουν το μεξικάνικο πέσο σε ανοδική τάση το επόμενο έτος».

9. Πώληση της τούρκικης λίρας έναντι του ρωσικού ρουβλίου: είσοδος στο 17,8 και στόχος τα 16,50. «Πιστεύουμε ότι το ρούβλι θα είναι outperformer το 2013, μετά από μια σχεδόν επίπεδη απόδοση το 2012. Πιστεύουμε ότι το ρωσικό νόμισμα θα συνεχίσει να επωφελείται από τις προοπτικές ανάπτυξης.

Σε αντίθεση με την Τουρκία, πιστεύουμε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας θα είναι όλο και πιο ανεκτική στην ανατίμηση της συναλλαγματικής της ισοτιμίας, καθώς συνεχίζει να επιτρέπει όλο και μεγαλύτερη ευελιξία στην ισοτιμία. To ρωσικό νόμισμα παραμένει carry trade, με αποδόσεις στο 3μηνο στο 6,4% σε σύγκριση με το 4,76% της τουρκικής λίρας».


zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook