Υπο τον τίτλο «Η Σούδα…κάνει πόλεμο με τον Καντάφι, απέχει μόλις 280 χιλ από τις ακτές της Λιβύης…..» ο «έγκριτος» Δήμος Βερύκιος δημοσίευσε στο «Έθνος» ένα ακόμη πόνημα για τον ρόλο των Αμερικανονατοικών βάσεων στο Ακρωτήρι Χανίων.

Όπου εκτός ,των γνωστών στους πάντες κινήσεων πλοίων και αεροπλάνων, το μόνο νέο ήταν η ανακάλυψη πως η Σούδα απέχει «μόνο 280 χιλ. από την Λιβύη».

Όπου ο αριθμός «280» δεν είναι καθόλου τυχαίος καθώς είναι επίσης γνωστό ότι ο Καντάφι διαθέτει πυραύλους Scud-B με – θεωρητική – εμβέλεια τα 300 χιλιόμετρα.

Μόνο που δεν γνωρίζω πως μετρήθηκε «έγκυρα» από τον «έγκυρο» δημοσιογράφο η απόσταση, καθώς το Google Earth μάλλον διαφωνεί αφού μετρά την απόσταση στα 350 χιλιόμετρα από το πιο ακραίο σημείο της Λιβύης.

Για την ιστορία και μόνο, ακόμη και αν – πράγμα αδύνατον – έχουν εμβέλεια τα 300 χιλ οι πύραυλοι του Καντάφι, πάλι από το ίδιο σημείο της Λιβύης δεν φτάνουν κάν στην Κρήτη.

Τελικά δεν γνωρίζω από ποιους «πυραύλους» κινδυνεύουμε πιο πολύ. Από εκείνους του Καντάφι ή από εκείνους των πάσης φύσεως κινδυνολόγων – τρομοκρατών της γραφίδας.

Όμως εκείνο που γνωρίζω είναι, ότι μόλις τελειώσει και αυτός ο πόλεμος οι πάντες θα \”ξεχάσουν\” την …..Σούδα, εκτός απο κάποιους \”που τους ονόμαζαν αλήτες\” και οι οποίοι θα συνεχίζουν να φωνάζουν το πάλαι ποτε και \”Πασοκικό\” σύνθημα :

\”Έξω οι βάσεις του θανάτου\”

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook