Ενόσω κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ελληνικό ζήτημα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης διαμηνύει μέσω συνέντευξής του ότι οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά πραγματικά επικίνδυνη περιδίνηση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο κ. Κουβέλης σημειώνει πως είναι αναγκαία η επίτευξη εντός των επόμενων ημερών μιας μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης σε σχέση με τα μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων του χρέους.

Προτείνει χρηματοδοτική υποστήριξη της χώρας για σταδιακή εθελοντική εξαγορά των ομολόγων της σε χαμηλότερη τιμή από την ονομαστική, μείωση του επιτοκίου του πρώτου δανείου στα επίπεδα του δεύτερου, παραχώρηση των κερδών 12-15 δις που αποκόμισε η ΕΚΤ, χρονική μετακύληση-ανανέωση των ομολόγων, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης χωρίς επιβάρυνση του δημοσίου χρέους.

Ο κ. Κουβέλης σημειώνει, αφήνοντας αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα σήμαινε την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και θα τη γύριζε πολλές δεκαετίες πίσω, πολλαπλασιάζοντας τα αδιέξοδα της κοινωνίας.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ