Κάτω από πλήρη μυστικότητα κινείται ο Πρωθυπουργός ενόψει της κρίσιμης σύσκεψης του Eurogroup την Δευτέρα. «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την χώρα» είπε συνομιλητής του Πρωθυπουργού στο Real.gr. Γι αυτό τον λόγο στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής δεν αποκάλυψε σχεδόν τίποτα για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε.

Αυτό ουσιαστικά ζήτησε ο Α. Σαμαράς και από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους με τους οποίους επικοινώνησε προκειμένου να τους ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις αλλά και για τα αποτελέσματα των τηλεφωνικών επαφών που είχε. Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης με δηλώσεις τους είναι στην ίδια γραμμή με τον Πρωθυπουργό δείχνοντας την στήριξη τους στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε να υπάρξει τις επόμενες ημέρες νέα σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων προκειμένου – στην περίπτωση που εγκριθεί η δόση - να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης που είναι ουσιαστικά η εφαρμογή των νόμων αλλά και η έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα στην βουλή.

Το κλίμα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ιδιαιτέρως αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι αρκετό καλό. «Είμαστε μπετόν αρμέ» τόνιζε στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού λίγο πριν αναχωρήσει η ελληνική αποστολή από τις Βρυξέλλες.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες το βράδυ με τον υπουργό οικονομικών ο οποίος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών πριν ο Γιάννης Στουρνάρας μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ με την οποία συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής όσο και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας το πόσο αναγκαία είναι για την Ελλάδα η άμεση εκταμίευση της δόσης. Σημείωσε επίσης πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ζητώντας ουσιαστικά να γεφυρωθεί η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

Στο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την Δευτέρα. Εκείνο που σημειώνουν και εκτιμούν πως είναι ένα ενθαρρυντικό σημείο είναι η αλλαγή κλίματος που επικρατεί στους κόλπους της Ε.Ε. υπέρ της Ελλάδας. «Βλέπουν πλέον πως η χώρα μας τήρησε τις δεσμεύσεις της. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο» τόνιζε κυβερνητικό στέλεχος στο Real.gr.