Τη μερική εκκαθάριση του χρέους συζήτησαν εκπρόσωποι της ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης γερμανικής εφημερίδας, «Welt am Sonntag».

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει και υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης τη Δευτέρα στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς και οι διεθνείς πιστωτές της Αθήνας, συζήτησαν το ενδεχόμενο ακόμη και παραίτησής τους από τις οικονομικές απαιτήσεις τους ως το 2015.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Welt», η προοπτική της μερικής διαγραφής του ελληνικού χρέους προτάθηκε ώστε να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σε αντάλλαγμα για το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας. Η επιλογή αυτή θα καθησυχάσει ταυτόχρονα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο επιθυμεί τη μείωση του χρέους της Αθήνας σε ένα βιώσιμο επίπεδο, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη του Παρισιού και τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε είναι ανοικτός σε αυτή την επιλογή, παρά την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης.


zougla.gr