Με αυγά και μπουκάλια "υποδέχτηκε" τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι ομάδα Αλβανών στα Τίρανα.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς ο Νίκολα Γκρουέφσκι έβγαινε από κεντρικό ξενοδοχείο στα Τίρανα, με τις κάμερες να "συλλαμβάνουν" τους δράστες.

Οι νέοι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό A1 Report, ανέφεραν πως προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ασκεί ο Νίκολα Γκρουέφσκι απέναντι στους Αλβανούς των Σκοπίων.

Σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν σημαίες της ΠΓΔΜ που είχαν τοποθετηθεί στην πόλη των Τιράνων για την επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού και τις έκαψαν.
Το υπoυργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ καταδίκασε το κάψιμο σημαιών της χώρας στο κέντρο των Τιράνων το βράδυ της Παρασκευής.

"Εκτιμούμε ότι αυτή η απολίτιστη πράξη δεν είναι προς όφελος των φιλικών σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Αλβανίας, ιδιαίτερα τη στιγμή που το περιστατικό έλαβε χώρα κατά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι στην Αλβανία, κατά την οποία οι δύο χώρες επιβεβαίωσαν τις σχέσεις καλής γειτονίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και φιλίας.

Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην επιτραπεί να προκληθεί ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών τις οποίες θέλουμε να οικοδομήσουμε σε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Η πρεσβεία της ΠΓΔΜ στα Τίρανα ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εξηγήσεις για το κάψιμο των σημαιών της χώρας, και το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας στα Σκόπια, Αρμπεν Τσέκου για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "αναμένει από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας να λάβουν επειγόντως τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την απόδοση ευθυνών στους δράστες και από την κυβέρνηση της φιλικής χώρας, Αλβανίας να καταδικάζει αυστηρά την αποτρόπαια αυτή πράξη η οποία υποδαυλίζει τη μισαλλοδοξία και προσβάλλει τα αισθήματα των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας".


news247.gr