Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου και η ΜΕΘ του Γεν. Νοσ. Ρεθύμνου οργανώνουν τον 1ο κύκλο 2ωρων προγραμμάτων εκπαίδευσης του κοινού τα οποία ξεκίνησαν από το Σάββατο 24/11/2012 στην βασική υποστήριξη ζωής (BLS) και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (AED).

Στόχος είναι η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών Αιφνιδίου Καρδιακού Θανάτου μέσα από την εφαρμογή των βασικών αρχών Κάρδιο Αναπνευστικής Αναζωογόνησης και την χρήση των εύχρηστων και αποτελεσματικών συσκευών Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης.
Τα προγράμματα αυτά θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Μελίνα Μερκούρη.

Ο 1ος κύκλος από τρία εκπαιδευτικά 2ωρα αφορά κυρίως το προσωπικό των τριών αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό (Δημοτικό στάδιο, κλειστό Πανεπιστημίου, κλειστό ΜΜ) καθώς και όσους συχνάζουν σε αυτές όπως αθλητές και αθλούμενους, προπονητές, γυμναστές που μπορούν με την κατάλληλη εκπαίδευση να αναλάβουν τον ρολό του ΄΄πρώτου διασώστη΄΄.

Στην συνέχεια οι επόμενοι κύκλοι εκπαίδευσης θα αφορούν ευρύτερες ομάδες πληθυσμού παράλληλα με την προμήθεια και την εγκατάσταση ανάλογων συσκευών σε χώρους συνάθροισης κοινού.

Ο Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος, η καρδιακή ανακοπή όπως συνήθως αποκαλείται, παραμένει ένα τραγικό γεγονός. Χάνονται ανθρώπινες ζωες και οι συνέπειες στο περιβάλλον αυτών των ανθρώπων είναι ανυπολόγιστες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook