Το Σάββατο 24-11-2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κων/νος Μπροκαλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κων/νος Μουτζούρης για θέματα που αφορούν τα λιμάνια του Νομού Χανίων και το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Λιμένων του Υ.Ν.Α.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Χανίων κ. Μ. Βολουδάκης, ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Χανίων κ. Χ. Μαρκογιαννάκης, ο Βουλευτής Χανίων κ. Κ. Βιρβιδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων κ. Α. Βουλγαράκης, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Λιμενάρχης Χανίων, οι Πρόεδροι του Τεχνικού, Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου και η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ευχαρίστησε θερμά τον Γενικό Γραμματέα για την επίσκεψη του στα Χανιά και στο Λιμενικό Ταμείο και στη συνέχεια ανέπτυξε τις επισημάνσεις της Λιμενικής Επιτροπής όσον αφορά τη μεταφορά στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. του Λιμένα της Σούδας και την πρόταση της Λ.Ε. για τη δημιουργία ενός οργανισμού ή Α.Ε. σε επίπεδο Νομού Χανίων ή σε επίπεδο Δυτικής Κρήτης και όχι σε επίπεδο Κρήτης. Τόνισε ακόμα την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει σήμερα το Λιμενικό Ταμείο προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι μελέτες του Λιμένα Σούδας και του Λιμένα Κολυμπαρίου προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ εντός του 2013 τα αντίστοιχα έργα ύψους 43,5 εκ. €.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υ.Ν.Α. εξήρε το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων στα 60 χρόνια της λειτουργίας του, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του Λιμένα της Σούδας και των υπολοίπων περιφερειακών λιμανιών και κατ’ επέκταση της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας και οικονομίας του Νομού. Ανακοίνωσε επίσης τη χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου με 150.000 € για αποκαταστάσεις ζημιών στα Λιμάνια της Παλαιόχωρας και της Χ. Σφακίων και στη συνέχεια ανέπτυξε το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Λιμένων καθώς και τη λιμενική πολιτική του Υπουργείου σε σχέση με τη μεταφορά στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. των 23 λιμένων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο Λιμένας της Σούδας.

Στην πρόταση του Λιμενικού Ταμείου για τη δημιουργία ενός οργανισμού ή Α.Ε. σε επίπεδο Νομού Χανίων ή σε επίπεδο Δυτικής Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι αυτός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι υπέρ των κρατικών Λιμενικών Ταμείων και κάθε πρόταση που αποσκοπεί στη μείωση των φορέων διοίκησης των λιμένων και στην ενίσχυση τους είναι προς την θετική κατεύθυνση.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Υφυπουργού, των Βουλευτών και του Αντιπεριφερειάρχη και στη συνέχεια οι Δήμαρχοι ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα λιμάνια των Δήμων τους. Τόσο ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος γνωρίζει προσωπικά τις ιδιαιτερότητες των λιμανιών του Νομού, όσο και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλύσουν τα προβλήματα αυτά σε συνεννόηση και σε διαρκή συνεργασία με τους Δημάρχους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook