Σήμα κινδύνου για το κλείσιμο του ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας, εκπέμπουν οι φοιτητές του ιδρύματος, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους, εξηγούν και τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκαν να προβούν στην κατάληψη του ιδρύματος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

\”Το διαμάντι του ΤΕΙ Κρήτης όπως είχε ονομαστεί το ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας από τον πρόεδρο των ΤΕΙ κινδυνεύει να χάσει την λάμψη του από την πόλη της Σητείας .
Με αφορμή την διαθεσιμότητα που τέθηκαν οι Ι.Δ.Α.Χ του ΤΕΙ , την ισοτίμιση του πτυχίου των αποφοίτων του ΤΕΙ που θα είναι ισάξια με αυτή των κολεγίων και τέλος το σχέδιο Αθ
ηνά που φαντάζει εκ πρώτης όψεως ειδυλλιακό αλλά υπάρχουν υποβόσκοντα συμφέροντα και σκοπιμότητες ,της κρίσης και της ανάγκης για διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΤΕΙ μας , μας ανάγκασαν εμάς τους φοιτητές του ΤΕΙ να προβούμε σε κατάληψη .

Αρχικά να ευχαριστήσουμε κάποιους από τους καθηγητές μας, που όντας φερέφωνα κομμάτων ,είτε λόγο προσωπικών συμφερόντων επικροτούν την μεταφορά μας στο Ηράκλειο . Κατά δεύτερον όλους αυτούς που λόγω αγνοίας θεωρούν ότι το ΤΕΙ μας πρέπει να μεταφερθεί .Έπειτα όλους εκείνους που υποκρύπτουν και μπαίνουν εμπόδιο στην προσπάθεια μας, απαξιώνοντας να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας και μας αφήνουν ανενημέρωτους ,τους διαβεβαιώνουμε πως εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την παιδεία που μας ανήκει . Είμαστε η παράταξη ανεξαρτήτων φοιτητών Σητείας (ΠΑ.Φ.ΣΗ) , ίσως από τις λίγες κομματικά ανεξαρτητοποιημένες σχολές στην Ελλάδα αλλά πολιτικά ενεργοί που αγωνιζόμαστε για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση που μας ανήκει .

Διαιτολόγοι πληρώσαμε για να περάσουμε ,διαιτολόγοι αγωνιστήκαμε στις πανελλήνιες για να γίνουμε και διαιτολόγοι θα τελειώσουμε . Το Τει πρέπει να μείνει στην Σητεία , διότι υπάρχουν οι κτιριακές υποδομές βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών (το κτήριο που στεγάζει το ΤΕΙ έχει γίνει με την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα για την στέγαση παραπάνω του ενός τμήματος) ,ο εργαστηριακός εξοπλισμός, βιβλιοθήκη με επαρκεί δεδομένα και τα απαραίτητα μέσα για να υπάρξει ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών υπάρχουν.Η παραμονή μας στην Σητεία είναι πιο οικονομική απ’ότι θα ήταν στο Ηράκλειο ή σε οποιαδήποτε άλλη μεγαλούπολη καθώς η ζωή εδώ είναι πιο προσιτή .Το κόστος μεταφοράς των φοιτητών είναι χαμηλότερο σε σχέση με το Ηράκλειο , τα ενοίκια είναι πιο φθηνά και οι ντόπιοι επιχειρηματίες έχουν προσαρμόσει τις επιχειρήσεις τους έτσι ώστε να είναι προσιτές οι τιμές για τους φοιτητές..

Επίσης μπορεί να μας καταλογίζουν επαναστάτες χωρίς αιτία όμως η πιθανότητα της εισαγωγής νεοεισακτέων στο Ηράκλειο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και της παραμονής των παλαιών φοιτητών στο υπάρχον ΤΕΙ μέχρι την πλήρη αποφοίτηση τους θα δημιουργήσει μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση προς το κράτος για τα επόμενα 4 χρόνια πράγμα το οποίο είναι σημαντικό ώστε να αποφευχθεί με βάση τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας .Επίσης ,η ποιότητα των σπουδών μας σε σχέση με την πιθανή μεταφορά μας , περιορίζει το επαγγελματικό μας μέλλον. Λέμε όχι σε συγχωνεύσεις με άλλα ΤΕΙ της επιλογής των συμφερόντων τους .

Τέλος , δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε την διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης μας καθώς και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ΤΕΙ .

Με τιμή και αξιοπρέπεια ,
Οι αγωνιζόμενοι φοιτητές Σητείας\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook