Οι ευρωπαϊκές Αρχές θα μεταφέρουν 35 δις ευρώ στο ταμείο διάσωσης της κρατικής τράπεζας της Ισπανίας στις 15 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, το αντάλλαγμα για τη βοήθεια από τις Βρυξέλλες προς τις τέσσερις ισπανικές τράπεζες που κρατικοποιήθηκαν είναι να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις, αναφέρει η «El Pais» στο κυριακάτικο φύλλο της.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και η Bankia, η οποία ζήτησε κρατική βοήθεια ύψους 23,5 δις ευρώ τον Μάιο. Η Bankia αναμένεται να υποχρεωθεί να απολύσει μέχρι και 6.000 εργαζομένους από τους 20.000 που απασχολεί σήμερα, ενώ η NovaGalicia Bank εκτιμάται ότι θα απολύσει 2.000 από τους 5.800 υπαλλήλους της, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη ευρωπαϊκές και τραπεζικές πηγές.

Οι Bankia και NovaGalicia Bank αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει επίσης ότι οι δύο αυτές τράπεζες θα πρέπει να κλείσουν συνολικά 1.000 υποκαταστήματά τους.

Οι Catalunya Caixa (CX) και Banco de Valencia, οι δύο άλλες κρατικοποιημένες τράπεζες, τελούν υπό πώληση και στους αγοραστές τους θα επιβληθούν όροι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος αλλά και να αναφερθεί στην ημερομηνία κατά την οποία θα εκταμιευτεί η δόση των 35 δις ευρώ για τις ισπανικές τράπεζες.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook