Τελευταία ενημέρωση 13:07

Μια ημέρα μετά την επίσκεψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Κρήτη, ο απόηχος από τα όσα διαδραματίστηκαν σε Χανιά και Ηράκλειο παραμένει έντονος.

Μάλιστα, απο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι, \”υποβλήθηκε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, το οπτικοακουστικό υλικό, που προβάλλεται από χθες σε διάφορα Μ.Μ.Ε. και απεικονίζει Βουλευτή της Χρυσής Αυγής να απευθύνεται, με απειλητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, σε Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες το μεσημέρι στην περιοχή Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης.\”

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως ο Εισαγγελέας θα κρίνει εαν και κατα πόσον τα όσα έγιναν και είπε ο βουλευτής της Χ.Α. κ.Κασιδιάρης επισύρουν αυτεπάγγελτη δίωξη.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεντρώσεις και αντι- συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από φορείς και συλλογικότητες ως αντίδραση στην παρουσία των βουλευτών Ηλ. Κασιδιάρη, Νίκο Μίχα, Χρήστο Παππά και Κώστα Μπαρμπαρούση, δημιούργησαν εντάσεις, που πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις στο Ηράκλειο.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, το κλιμάκιο του συνδέσμου με τους τρεις πρώτους βουλευτές έφτασε στο  ξενοδοχείο Belvedere της Χερσονήσου, όπου περίπου στη 13:00 ξεκίνησαν τις ομιλίες τους παρουσία κόσμου.

Επί ποδός βρέθηκε και η αστυνομία με δύο διμοιρίες που έστησαν οδοφράγματα, αποκλείοντας το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, σε ακτίνα 150 μέτρων.

Ωστόσο στη Χερσόνησο, από νωρίς, βρέθηκαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση οπαδών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν μπροστά στα μπλόκα των αστυνομικών.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας και να έρθουν αντιμέτωποι με τους αντιεξουσιαστές, με τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη να φωνάζει σε έναν από τους επικεφαλής της αστυνομίας «Θα τους γ… όλους. Αν θες να έχεις νεκρούς, στο λόγο μου θα έχεις νεκρούς», υποστηρίζονταςι ότι είναι παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της αστυνομίας, που δεν συλλαμβάνουν διαδηλωτές. Την ίδια ώρα έκανε λόγο για φθορές που προκλήθηκαν σε οχήματα οπαδών της Χρυσής Αυγής. πως \”δεν είναι δυνατόν 50 και 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος\”,

Δείτε το βίντεο με δηλώσεις του Η. Κασιδιάρη

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν την μίνι – περιοδεία τους από τα Χανιά  όπου πραγματοποίησαν ανοιχτή ομιλία (με τη συμμετοχή και του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση) έξω από τα γραφεία τους επί της οδού Τζανακάκη, παρουσία συγκεντρωμένου κόσμου (δείτε ΕΔΩ), ενώ την ίδια ώρα βρίσκοταν σε εξέλιξη αντισυγκέντρωση σε απόσταση αναπνοής από φορείς και συλλογικότητες της πόλης.

Όλα όμως κύλησαν ομαλά, χάρης και στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, που ήταν ισχυρές προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Η. Κασιδιάρη από τα Χανιά


Από τη συγκέντρωση στα Χανιά

\"\"

\"\"

Αντισυγκέντρωση την ώρα των ομιλιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 μμ φορείς και συλλογικότητες των Χανίων ξεκίνησαν αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, σε απόσταση λίγων μέτρων από την συγκέντρωση της Χ.Α.

\"\"

\"\"
(φωτο Kritifm)

Η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων σε ολόκληρη την οδό Τζανακάκη, απο το ύψος του Δημοτικού Κήπου , μέχρι το τέλος της στην Δημοτική Αγορά, ενώ είχαν κλειστεί και όλοι οι κάθετοι δρόμοι κατα μήκος της οδού Τζανακάκη.

Στόχος της αστυνομίας ήταν – σε κάθε περίπτωση – να μην έρθουν «τετ α τετ» οι συγκεντρωμένοι και από τις δύο πλευρές.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η κυκλοφορία σε όλες τις οδού είχε αποκατασταθεί πλήρως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook