Η εταιρεία CIAPC, διαχειρίζεται θέματα πειρατείας και κατάφερε να επιτύχει το μπλοκάρισμα του Pirate Bay από τους ISPs στη Φινλανδία. Πρόσφατα, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια μάλλον πρωτοφανή υπόθεση \”πειρατή\”.

Η CIAPC, μεταξύ άλλων, προτείνει σε παραβάτες που έχουν εντοπιστεί να κατεβάζουν παράνομα υλικό, έναν οικονομικό συμβιβασμό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο κάτοχος της γραμμής κλήθηκε να πληρώσει 600 ευρώ, κάτι όμως που δεν έκανε.

Ως αποτέλεσμα της άρνησης, η αστυνομία επισκέφθηκε το σπίτι του παραβάτη με ένταλμα έρευνας και κατέσχεσε το laptop του παραβάτη: ένα… Winnie the Pooh laptop της εννιάχρονης κόρης του κατόχου της γραμμής, η οποία φέρεται να κατέβασε παράνομα τραγούδια της αγαπημένης της καλλιτέχνιδας.

Στις συναισθηματικά φορτισμένες λεπτομέρειες του άρθρου τού TorrentFreak, αναφέρεται πως η μικρή επειδή δεν της έδωσαν χρήματα για να αγοράσει το άλμπουμ της αγαπημένης της τραγουδίστριας Chisu, το έψαξε στο Internet και βρέθηκε στο Pirate Bay.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι αστυνομικοί είπαν στον πατέρα της μικρής πως θα ήταν όλα ευκολότερα εάν είχε πληρώσει το συμβιβασμό, κάτι που τον εξόργισε, ενώ σημείωσε πως το παιδί δεν ήξερε στην πραγματικότητα πως αυτό που έκανε ήταν παράνομο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά από την έκταση που πήρε το γεγονός και την κακή διαχείριση που έγινε από τις αρχές, η τραγουδίστρια πήρε θέση και είπε πως δε θέλει να προχωρήσει σε μήνυση και κανείς καλλιτέχνης δε θέλει τέτοιου είδους δημοσιότητα, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τη μικρή.

Από την CIAPC επιβεβαίωσαν πως υπάρχουν μια σειρά από υποθέσεις που επιδιώκουν συμβιβασμό και το φθινόπωρο έκλεισαν συμβιβαστικά 28 από αυτές.

e-pcmag.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook