Η 7χρονη Mykayla Comstock που πάσχει από λευχαιμία είναι μια από τις νεώτερες ασθενής που τους χορηγείται ιατρική μαριχουάνα.

Η 25χρονη μητέρα της Erin Purchase της δίνει χάπια μαριχουάνας για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της χημειοθεραπείας. Από την άλλη πλευρά ο πατέρας της, ο οποίος ζει στη Βόρεια Ντακότα, ανησυχεί για τις επιπτώσεις του φαρμάκου στην ανάπτυξη του εγκεφάλου της κόρης του.

Σύμφωνα με την The Oregonian η 25χρονη πιστεύει ότι το σκεύασμα βοηθάει την κόρη της.

\”Ως μητέρα θα δοκιμάσω οτιδήποτε για να γίνει καλά το παιδί μου\” τονίζει. \”Το φάρμακο την βοηθάει να φάει και να κοιμηθεί αλλά επίσης να αισθάνεται και ανάλαφρα\”.

Τα λεγόμενα της μητέρας της επιβεβαιώνει και η 7χρονη η οποία είπε \”Με βοηθάει να φάω και να κοιμηθώ\”.

Ο πατέρας της Mykayla, ο οποίος έχει πάρει διαζύγιο από τη μητέρα του κοριτσιού, δεν επικροτεί την χρήση μαριχουάνας και ήρθε σε επαφή με την πρόνοια και την αστυνομία ώστε να πάψουν να χορηγούν ιατρική μαριχουάνα στην κόρη του.

Ο 26χρονος Jesse Comstock ανέφερε ότι η 7χρονη κόρη του είχε παράξενη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Comstock, ο οποίος ήταν χρήστης στο παρελθόν, είπε ότι δεν έχει αντίρρηση να χορηγείται ιατρική μαριχουάνα σε άτομα άνω των 16 ετών.

\”Δεν είναι ασθενής σε τελικό στάδιο\”, δήλωσε ο Comstock για την κόρη του και πρόσθεσε \”Δεν πρόκειται να επιτρέψω να περιοριστούν οι επιλογές στη ζωή της κόρης μου λόγω των αποφάσεων της μητέρας της\”.

Σύμφωνα με τους νόμους του Όρεγκον δεν απαιτεί την παρακολούθηση της ιατρική χρήση μαριχουάνας ενός παιδιού από έναν παιδίατρο.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook