Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, είχε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, προκειμένου να του μεταφέρει από κοντά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον μεσαρίτικο Δήμο.

Ο κ. Σχοιναράκης βρέθηκε στο Υπουργείο, μετά από ραντεβού που είχε προγραμματίσει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, ο οποίος και συνόδεψε τον Δήμαρχο στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Σχοιναράκης περιέγραψε αναλυτικά στον Υπουργό την δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Γόρτυνας και το πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ζητώντας του να συνδράμει προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση, ενώ δεν παρέλειψε να αιτηθεί και την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, κάποιων μελετών.

\”Μαζί με τον κ. Δεικτάκη επισκεφτήκαμε τον Υπουργό, κ. Στυλιανίδη και μιλήσαμε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Του έκανα γνωστό πως δεν μπορούμε πλέον να καλύψουμε ούτε καν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες μας, φέρνοντάς του για παράδειγμα το θέμα με τις επισκευές των γεωτρήσεων.

Του είπα πως αν χαλάσει μια από τις γεωτρήσεις που υδροδοτούν το Δήμο Γόρτυνας, δεν έχουμε χρήματα για να αναθέσουμε την επισκευή τους και κατά συνέπεια τα νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς νερό.

Παράλληλα ζήτησα από τον Υπουργό να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο μια σειρά από μελέτες που έχουμε εκπονήσει και αφορούν την ανόρυξη γεωτρήσεων που διαθέτουν ήδη άδεια καθώς επίσης να χρηματοδοτήσει και την εκπόνηση μελετών για την εγκατάσταση δικτύων ύδρευσης μεταφοράς νερού στους οικισμούς της Γόρτυνας που αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας.\” ανέφερε ο Δήμαρχος σχετικά με το ραντεβού με τον κ. Στυλιανίδη.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να θέση εκ νέου επί τάπητος και το θέμα με τους Κεντρικούς Αυτοτελούς Πόρους, παρουσιάζοντας στον Υπουργό την αδικία που υφίσταται ο Δήμος Γόρτυνας από τον τρόπο που διεξάγεται η κατανομή τους.

\”Ανέφερα στον κ. Στυλιανίδη πως από την κατανομή των ΚΑΠ, ο Δήμος μας σε σύγκριση με τους όμορους Δήμους, που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με εμάς, έχει εισπράξει πολύ λιγότερα χρήματα.

Του έδειξα τη σχετική λίστα για να καταλάβει την πασιφανή αδικία που υφίσταται ο Δήμος Γόρτυνας, καθώς στα ταμεία μας έχουν εισρεύσει πολύ λιγότερα χρήματα από τα αντίστοιχα που έχουν χορηγηθεί σε όμορους Δήμους. Και μιλάμε για ποσά τα οποία φτάνουν έως και τα 1,8 εκατ. ευρώ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook