Την απόφασή του να παραιτηθεί από την πολιτική και να μην θέσει υποψηφιότητα για εκλογή στη Κνεσέτ (βουλή Ισραήλ) στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ.

«Αποφάσισα να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή και να μην είμαι υποψήφιος για την επόμενη Κνεσέτ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαράκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Θα ολοκληρώσω τη θητεία μου ως υπουργός Άμυνας μόλις εγκαθιδρυθεί η επόμενη κυβέρνηση, σε περίπου τρεις μήνες».

Οι έως τώρα δημοσκοπήσεις προβλέπουν μία κακή εκλογική επίδοση για το Ατζμαούτ, το μικρό κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Μπαράκ.

Ο Εχούντ Μπαράκ είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της πολιτικής που ακολουθεί το Τελ Αβίβ έναντι του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, συμβαδίζοντας με την εξίσου σκληρή στάση που τηρεί ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Παρά ταύτα, κατά τους τελευταίους δύο μήνες η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών φέρεται να είχε επιδεινωθεί απότομα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Yedioth Ahronoth, αιτία της σύγκρουσης ήταν αίτημα του κ. Μπαράκ να θητεύσει εγγυημένα ως υπουργός Άμυνας και στην επόμενη κυβέρνηση, σε περίπτωση που ο κ. Νετανιάχου προκήρυσσε πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Νετανιάχου ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις αρχές Οκτωβρίου, αφότου απέτυχε να εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού λιτότητας που προωθούσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook