Επιστολή προς τον διοικητή ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, Νίκο Κοκκίνη, απέστειλαν ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης και ο ομόλογός του, του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, Ρούσσος Κυπριωτάκης, με αφορμή την επικείμενη παύση εφημεριών των παιδιάτρων στα Κέντρα Υγείας του νομού Ηρακλείου.

Οι Δήμαρχοι ζητάνε από τον κ. Κοκκίνη το μέτρο αυτό να μην ισχύσει για το ΚΥ του απομακρυσμένου Χάρακα, που εξυπηρετεί πολίτες και από τους δυο Δήμους. Συνάμα τον καλούν να μεριμνήσει ώστε οι εφημερίες των παιδίατρων στο τοπικό Κέντρο Υγείας, που εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό παιδιών, να συνεχιστούν απρόσκοπτα, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του παιδιατρικού τμήματος.
Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλα οι δυο Δήμαρχοι στον Νίκο Κοκκίνη αναφέρει:

\’\’Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να σταματήσουν οι εφημερίες των παιδιάτρων στα Κέντρα Υγείας του νομού μας.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι μια τέτοια ενέργεια στο Κέντρο Υγείας Χάρακα θα έχει καταλυτική σημασία ενάντια στην ομαλή λειτουργία του παιδιατρικού τμήματος.

Το Κέντρο Υγείας Χάρακα εξυπηρετεί κόσμο από την ευρύτερη περιοχή των δήμων Αρχανών – Αστερουσίων και Γόρτυνας μιας και το πιο κοντινό νοσοκομείο απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα.

Τα παιδιά που χρήζουν βοήθεια παιδιάτρου (σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Υγείας) ανέρχονται καθημερινά σε 40 με 50 που σε περίοδο έξαρσης ιώσεων φτάνουν ακόμα και τα 70. Είναι, επομένως, επιτακτική ανάγκη να λειτουργεί το παιδιατρικό τμήμα και απογευματινές ώρες για να εξυπηρετεί τα χρόνια περιστατικά.

Σε περίπτωση λοιπόν που σταματήσουν οι απογευματινές εφημερίες οι γονείς θα είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ή σε ιδιώτη γιατρό, γεγονός που θα σήμαινε επιπλέον έξοδα στην ήδη δύσκολη οικονομική συγκυρία που είναι αναγκασμένοι να βιώνουν.

Σας ζητάμε ως εκ τούτου να επανεξετάσετε το ζήτημα αυτό.

Όντας σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε ενημέρωση από την υπηρεσία σας.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook