Μια σπουδαία διάκριση ήρθε για την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων με την κατάκτηση του Κυπέλλου στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων 2012 από τον Χαράλαμπο Ανδρεάκη.

Είναι η πρώτη φορά που αθλητής της Α.Λ.Ξ.Χ. κατακτά πρώτη θέση σε Πανελλήνιους Αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τη Λέσχη:

Επιτέλους το Κύπελλο στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων για το 2012 ήρθε στα Χανιά. Ο ξιφομάχος μας Χαράλαμπος Ανδρεάκης ύστερα από μια συναρπαστική αναμέτρηση χτες στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση κατακτώντας το Χρυσό Μετάλλιο και το Κύπελλο στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων 2012.  Είναι η πρώτη φορά που αθλητής μας κατακτά την πρώτη θέση Λέσχης σε Πανελλήνιους Αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Αναλυτικότερα:

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Αιθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α.το δεύτερο μέρος του Κυπέλλου Εφήβων – Νεανίδων 2012, που αφορούσε στο Ξίφος Μονομαχίας και τη Σπάθη. Η Α.Λ.Ξ.Χανίων συμμετείχε με έξι αθλητές και τέσσερις αθλήτριες.

Έφηβοι:

Ανδρεάκης Χαράλαμπος

Βιδαλάκης Γεώργιος

Δρανδάκης Μάρκος

Στιεπάνοβιτς Τόμοσλαβ

Στιούκης Ιωάννης

Στιούκης Ματθαίος

Νεάνιδες

Καραμπινάκη Μυρτώ

Κοκολάκη  Σοφία

Μαστοράκη Αλίκη

Στιεπάνοβιτς Θεοδώρα

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Προπονητής του Ξίφους Μονομαχίας κος Μιχ. Κωνσταντινόπουλος.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με την προκριματική φάση των ομίλων στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων με εβδομήντα πέντε συμμετοχές από είκοσι Σωματεία από όλη την Ελλάδα με την Λέσχη μας να έχει από τις μεγαλύτερες αποστολές από τα εκτός Αθηνών Σωματεία.

Όλοι οι Αθλητές μας πέρασαν από την φάση των ομίλων με τον Ανδρεάκη Να κατάλαμβάνει την πρώτη θέση στην προκαταρκτική κατάταξη πριν τους αγώνες νοκάουτ..

Ο Βιδαλάκης πέρασε το πρώτο νοκάουτ για τους τριανταδύο. Για μια θέση στη δεκαεξάδα βρέθηκε αντιμέτωπος με το συναθλητή του Ανδρεάκη από τον οποίο έχασε καταλαμβάνοντας τελικά την εικοστή ένατη θέση.

Ο Στιεπάνοβιτς αντιμετώπισε στο τρίτο νοκάουτ τον Φιλιππύση του Οδ. Χαλανδρίου (ασημένιο μετάλλιο)  για μια θέση στην οκτάδα και έχασε φτάνοντας στην ενδέκατη θέση.

Στην Οκτάδα βρέθηκαν τέσσερις Ξιφομάχοι μας κατι που είναι επίσης πρωτοφανές: Ο Χαράλαμπος Ανδρεάκης , ο Μάρκος Δρανδάκης, ο Ιωάννης Στιούκης και ο Ματθαίος Στιούκης.

Για μια θέση στην τετράδα και τα μετάλλια, ο Ματθαίος αντιμετώπισε τον Αφορόζη του Ο.Ξι.Φ. (Χάλκινο Μετάλλιο). Ο αγώνας τελείωσε δραματικά στο 14 – 14. Στην παράταση και με πλεονέκτημα υπέρ του ο Ματθαίος δέχτηκε το τελικό χτύπημα για να τελειώσει με 15 – 14. Κατέλαβε την όγδοη θέση.

Για την τετράδα ο αδελφός του Ιωάννης αντιμετώπισε τον συναθλητή του Ανδρεάκη (Χρυσό Μετάλλιο και Κύπελλο)  Ο Ανδρεάκης νίκησε και ο Ιωάννης κατέλαβε την έβδομη θέση.

Ο Δρανδάκης ήταν ισως η έκπληξη της ημέρας. Έφτασε στην οκτάδα και έπαιξε για την τετράδα με τον Χατζή ( Χάλκινο Μετάλλιο). Έχασε και κατέλαβε την έκτη θέση., την ψηλότερη που έχει καταλάβει ποτέ.

Ο Ανδρεάκης όπως είπαμε προηγούμενα αναγκάστηκε να παίξει και να αποκλείσει τον συναθλητή του Ιωάννη Στιουκη για να μπει στην τετράδα. Στη συνέχεια για τον τελικό έπαιξε με τον Αφορόζη του Ο.Ξι.Φ. (Χάλκινο Μετάλλιο) τον οποίο νίκησε με 15 – 9.

Ο τελικός ήταν ένας αγώνας τακτικής μεταξύ Ανδρεάκη και Φιλιππούση (Οδυσσέας Χαλανδρίου). Ο Χαράλαμπος εκμεταλλεύτηκε τις ιδιαιτερότητες του αντιπάλου του και επεκράτησε με 6 – 2 , δείχνοντας τόσο την τεχνική του όσο και τη στρατηγική του ικανότητα.

Στη συνέχεια στα κορίτσια οι Στιεπάνοβιτς και Κοκολάκη αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων. Η Καραμπινάκη και Μαστοράκη πέρασαν στη φάση των νοκάουτ. Η Καραμπινάκη έχασε στο πρώτο νοκάουτ και η Μαστοράκη στο δεύτερο.

Τελική κατάταξη για τα κορίτσια: Μαστοράκη 10η θέση, Καραμπινάκη 28η, Στιεπάνοβιτς 44η και Κοκολάκη 45η σε 56 συμμετέχουσεσΤο αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο καθώς η ομάδα των κοριτσιών είναι τελείως ανανεωμένη και, για το λόγο αυτό, με μικρή αγωνιστική εμπειρία. Το μέλλον είναι μπροστά τους.

Θερμά συγχαρητήρια αξόζουν στο Χαράλαμπο και όλα τα αγόρια και κορίτσια της αποστολής για την εξαιρετική τους εμφάνιση. Το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο που κατακτήσαμε σήμερα, το πρώτο Χρυσό σε Πανελλήνιους Αγώνες, είναι απτή απόδειξη της σοβαρής και αφοσιωμένης δουλειας Αθλητών, Προπονητών και Διοίκησης. Σε πείσμα των καιρών αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη και διάδοση της Ξιφασκίας στα Χανιά. Εχαριστούμε τους Γονείς και Χορηγούς μας που βρίσκονται πάντα δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και στηρίζουν την προσπάθείά μας.»

Η Σπάθη της Βασιλικής Βουγιούκα στα Χανιά

Η Βασιλική Βουγιούκα,5η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στη Σπάθη Γυναικών, και καλή φίλη της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων, παρέδωσε στον προπονητή μας κο Μιχ. Κωνσταντινόπουλο μια αγωνιστική Σπάθη και ένα Ξίφος Ασκήσεως. Τα όπλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε αγώνες και Παγκόσμια Κύπελλα από το 2010 μέχρι τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ανοίγοντάς τη το δρόμο για την Πέμπτη θέση στην  παγκόσμια κατάταξη και τη διεθνή αναγνώριση. Την ευχαριστούμε και θεωρούμε τιμή μας να τα έχουμε. Θα τοποθετηθούν σε ειδική προθήκη στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Αθλητικού Κέντρου της Παλιάς Ηλεκτρικής όπου είναι και ο χώρος προπονήσεων της Λέσχης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook