Τη σύμβαση για την κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού-εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του δημοτικού διαμερίσματος Αγίας Βαρβάρας του δήμου Γόρτυνας, υπέγραψε σήμερα στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης, με προϋπολογισμό 770.693,83 ευρώ, παραβρέθηκαν ο γενικός διευθυντής του ΟΑΝΑΚ Θέμης Μαγγανάς, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΑΝΑΚ Μανόλης Δολαψάκης, και οι εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας «Κοινοπραξία Β. Μαραγκάκη-Α. Σουρουλά και Σία ΕΕ-Ευάγγελος Φωτεινάκης ΑΤΕΕ».

Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι ο ΟΑΝΑΚ, και προβλέπεται η κατασκευή του νέου αποχετευτικού αγωγού να έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2013. Σημειώνεται ότι η τεχνολογία κατασκευής του αγωγού αφορά φυσικά συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης του έργου κατασκευής του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Αγίας Βαρβάρας, εξέφρασε και ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σχοιναράκης, οι προσπάθειες του ίδιου και των συνεργατών του, τόσο ως δημοτική αρχή Αγίας Βαρβάρας, όσο κι ως δημοτική αρχή Γόρτυνας, επέφεραν καρπούς και πλέον ένα όνειρο δεκαετιών για την τοπική κοινωνία, παίρνει σάρκα και οστά.

\”Ένα πολύ σπουδαίο έργο υποδομής για το Δήμο Γόρτυνας και ειδικά για την Αγία Βαρβάρα, θα αρχίσει σύντομα να υλοποιείται. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή και ειδικά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Πλέον περιμένουμε τον ανάδοχο να εγκατασταθεί στο χώρο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες\” επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σχοιναράκης, σημειώνοντας παράλληλα πως τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή των περιφερειακών αποχετευτικών δικτύων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook