Ο Δήμος Φαιστού, ο μοναδικός Δήμος πανελλαδικά που υλοποίησε ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2011-2012 συνεχίζει και φέτος τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Από τον Σεπτέμβριο ήδη λειτουργούν τμήματα ενώ ξεκινούν Σχολές Γονέων, προγράμματα γυμναστικής, εκμάθησης παραδοσιακών χορών και ψηφιδωτού σε όλα τα Τοπικά και Δημοτικά Διαμερίσματα του.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων τη χρονιά που μας πέρασε τα οποία στηρίχθηκαν στην εθελοντική ενεργοποίηση εκπαιδευτών και εκπονήθηκαν από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαιστού συνεχίζονται και φέτος τα προγράμματα που απευθύνονται σε ενήλικες πολίτες.

Μαθήματα πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα σε Σχολές Γονέων. Σκοπός του προγράμματος, είναι η στήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη κ. Προγουλάκη Ελένη στο 2892022521 και να δηλώσουν συμμετοχή.

Επίσης, ο δήμος Φαιστού οργανώνει προγράμματα γυμναστικής, εκμάθησης παραδοσιακών χορών και ψηφιδωτού. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2892340272 (κ.Σωπασή Ειρήνη) για δηλώσεις συμμετοχής, ενώ αιτήσεις θα πραγματοποιούνται στο Γραφείο Δημάρχου και στα ΚΕΠ Τυμπακίου και Ζαρού.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων είναι δωρεάν και με τη λήξη του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαιστού.

Ο Δήμος Φαιστού υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το ‘Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και εντάχθηκε στις Πράξεις «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης-Προγράμματα Εθνικής εμβέλειας Α.Π.7 & Α.Π.8» όπου αναμένεται από τις αρχές του 2013 να υλοποιηθούν συνολικά 20 τμήματα εκπαίδευσης ενηλίκων.

Τα προγράμματα θα αφορούν θεματικές ενότητες όπως η οικονομία και επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες, τις ξένες γλώσσες καθώς και προγράμματα για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook