«Η διαθεσιμότητα είναι μια πολιτική η οποία έχει συμφωνηθεί και υλοποιείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της διαθεσιμότητας και τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται, ο υπουργός τόνισε πως «το υπουργείο έχει στείλει εγκυκλίους προς όλους τους Δήμους και τις αυτοδιοικητικές δομές και τους ζητάει να ορίσουν τις θέσεις εκείνες που πραγματικά πρέπει να πληρωθούν, για να μην αναστατωθεί η ευρυθμία και η λειτουργικότητα των ΟΤΑ προς όφελος του πολίτη».

«Αυτό και μόνο, νομίζω ότι αποκλείει κάθε ενδεχόμενο και κάθε φόβο ο οποίος διέπει αυτή τη στιγμή τους εργαζόμενους και παράλληλα διασφαλίζει τον εξορθολογισμό που απαιτείται, τη μείωση δημοσίων δαπανών, αλλά και την υγιή λειτουργία ώστε να μπορούμε να έχουμε γρήγορα οικονομικά αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Επιπρόσθετα είπε «ότι όσο γρηγορότερα αναρτηθούν οι λίστες των υποψηφίων να συμμετέχουν σε αυτή , τόσο γρηγορότερα θα επισημανθούν και οι εξαιρέσεις οι οποίες δεν πρέπει να θιγούν. Τόσο γρηγορότερα θα απορροφηθούν και στις λειτουργικές θέσεις όσοι είναι απαραίτητοι. Ο στόχος είναι να αποφύγουμε απολύσεις, ο στόχος είναι, όμως, να διασφαλίσουμε και δημόσιες δαπάνες για να μπορέσουμε να τρέξουμε γρήγορα και αναπτυξιακά».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook