Συνέχιση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και το 2014 προβλέπει η Morgan Stanley, παρά το γεγονός πως ο νέος προϋπολογισμός που ψηφίστηκε πρόσφατα στο ελληνικό κοινοβούλιο, αναμένει σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014.

Αναλυτικά, στην τελευταία έκθεση για την οικονομία στην Ευρώπη, η Morgan Stanley τοποθετεί στο 4,5% την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013 και στο 1% το 2014.

Αντίθετα, οι προβλέψεις κυβέρνησης και τρόικας εκτιμούν πως το 2014 θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, με οριακούς ωστόσο ρυθμούς, ήτοι +0,1% έως +0,2% περίπου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Morgan Stanley, το ελληνικό χρέος θα ανέλθει στο 190,8% του ΑΕΠ το 2013 και στο 193,9% του ΑΕΠ ένα χρόνο αργότερα, το 2014.

Σε ότι αφορά τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο διεθνής οίκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη από τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους.

Πιο συγκεκριμένα, για τη Γερμανία η Morgan Stanely προειδοποιεί ότι: Οι επιδόσεις της οικονομίας δεν είναι αρκετές προκειμένου να αποφευχθεί η ύφεση. Ο διεθνής οίκος παρατηρεί ότι, οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώνονται, ενώ και οι επενδύσεις βαίνουν μειούμενες.

Παράλληλα συνιστά προσοχή στη Γαλλία ζητώντας από τη χώρα να μην πέσει στην παγίδα της λιτότητας και να προχωρήσει στην υιοθέτηση αυστηρών μέτρων.

Τέλος, για την Ιταλία, η Morgan Stanley προβλέπει ύφεση 2,1% κατά το 2012 και μείωση των ρυθμών ύφεσης το 2013 στο 1,2%.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook