Θετικά είδαν τα διεθνή ΜΜΕ το πολιτικό «Ναι» της Ευρώπης για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική Deutsche Welle (DW) έχει στην ηλεκτρονική έκδοσή της πρώτο θέμα τα τεκταινόμενα που αφορούν στην Ελλάδα και την απόφαση του Eurogroup και τίτλο «Οι δανειστές συμφωνούν να δώσουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα».

Πιο κάτω, τονίζεται ότι η απόφαση ακολούθησε το νέο σχέδιο μείωσης του χρέους της χώρας μέχρι το 2020.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει στην διαδικτυακή σελίδα του τα εξής: «Καλύτεροι όροι για την Ελλάδα την ίδια ώρα που η ΕΕ δέχεται την νέα φόρμουλα διάσωσης». Στο κείμενο διευκρινίζεται ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών διευκόλυναν την Ελλάδα συμφωνώντας σε ηπιότερους όρους για το άκρως αναγκαίο πακέτο διάσωσης. Έπειτα από τρία χρόνια άκυρων εκκινήσεων, η Ευρώπη βρήκε τη σωστή φόρμουλα για να αντιμετωπίσει τη χρεωμένη χώρα και να την επαναφέρει σε υγιείς ρυθμούς.

Η εφημερίδα Washington Post έχει τίτλο «ΔΝΤ και υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καταλήγουν σε συμφωνία για την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, η πρώτη δόση θα εκταμιευθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Η γερμανική Die Welt κάνει λόγο για «Ακόμα 44 δισ. ευρώ για την Ελλάδα» ενώ το γαλλικό πρακτορείο AFP AFP αναφέρει πως «Η Ελλάδα πήρε σημαντική οικονομική ανάσα».

Τέλος, το βρετανικό BBC έχει στην ηλεκτρονική σελίδα του πρώτο το θέμα που αφορά στην Ελλάδα και ο τίτλος γράφει «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ήρθαν σε συμφωνία για το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα». Παρακάτω, υπογραμμίζεται ότι ήταν απαραίτητο να ληφθεί τέτοια απόφαση, καθώς η χώρα είναι οικονομικά βεβαρυμένη.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook