Ο John Crawford πάντα ένιωθε γοητευμένος από την δυνατότητα που έχουν τα πουλιά να πετούν ψηλά και να βλέπουν τον κόσμο από μια διαφορετική εντελώς οπτική γωνία.

Έτσι, μέσα από την σειρά του \”Εναέρια Γυμνά\” προσπαθεί να μας βοηθήσει να δούμε τον κόσμο όπως τον βλέπει ένα πουλί, από πολύ ψηλά και σχεδόν κάθετα.

Μούσα του η πρώην σύζυγός του η Carina η οποία φωτογραφίζεται ξαπλωμένη γυμνή σε διάφορες τοποθεσίες.

Το εναέριο έργο του 61χρονού φωτογράφου έγινε μεταξύ του 1984 και του 1987. Για να τραβήξει αυτές τις φωτογραφίες πετούσε με ένα ελικόπτερο για περίπου δέκα λεπτά έως ότου πετύχει εκείνη τη λήψη που θα τον εικανοποιήσει.

Ο φωτογράφος με καταγωγή από την Νέα Ζηλανδία ανέφερε στη Βρετανική Daily Mail \”Από τα μαθητικά μου χρόνια ενδιαφερόμουν για τα γραφικά, τα παράξενα μοτίβα και τα σχήματα.\” και προσθέτει \”Κοιτώντας κάτω από ένα ελικόπτερο το τοπίο το έβλεπα από τη σκοπιά των πτηνών. Τοποθετώντας κάτι γυμνό σε αυτές τις τοποθεσίες ήθελα να τονίσω ότι εμείς ως ανθρώπινα όντα είμαστε μικροσκοπικοι και αμελητέοι σε σχέση με το τεράστιο μέγεθος του πλανήτη ζούμε.\”

Ο φωτογράφος ισχυρίζεται ότι οι φωτογραφίες του δεν έχουν περάσει από το photoshop ή έχουν υποστεί κάποια άλλη επεξεργασία.

ο Crawford σχεδιάζει τώρα να επιστρέψει στο έργο – με την 27χρονη κόρη του Amelia να ποζάρει γυμνή σε ένα Boeing 747.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook