Με την παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και φορέων, αλλά με την απουσία των πολιτών, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 27/3 το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον γιό του Σοφοκλή που συνδιοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελ.Βενιζέλος» και ο Δήμος Χανίων.

Φέτος, στην τελετή στους τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Ακρωτηρίου, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου στον τομέα της πολεοδομίας και χωροταξίας.

Όπως είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο κ.Σηφουνάκης

«Εκείνο που σήμερα θα καταθέσω είναι μια άλλη πτυχή της δημιουργικότητας του Ελευθερίου Βενιζέλου και που έχει να κάνει με την πολεοδομία και την χωροταξία.

Το μεγάλο κεφάλαιο της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, όπως ο ίδιος το είδε και με την ομάδα των συνεργατών του το δημιούργησε.




Κυρίως το μεγάλο πρόγραμμα των εγκαταστάσεων της εκπαίδευσης και αναφέρομαι στην κτιριακή υποδομή που δημιουργήθηκε κυρίως την τελευταία τετραετία από το 1928 έως το 1932.


Η ιστορία έχει γράψει και έχει αποφανθεί για την συνεισφορά και την συμβολή του Ελ.Βενιζέλου.




Η ιστορία τον έχει κατατάξει ως ένα από τους μέγιστους Έλληνες πολιτικούς, όχι των τελευταίων 190 χρόνων, δηλαδή από την δημιουργία του νεώτερου Ελληνικού κράτους, αλλά των 3000 χρόνων της ύπαρξης του Ελληνισμού…»

Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση , στέφανα κατέθεσαν ο κ.Σηφουνάκης εκ μέρους της κυβέρνησης, η βουλευτής Ρεθύμνου κα Όλγα Κεφαλογιάννη εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ, ο βουλευτής Χανίων κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης εκ μέρους της προέδρου της προέδρου της «ΔΗΣΥ», ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, οι βουλευτές Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτ.Δαμιανάκης, Σ.Βαλυράκης, Ευαγγ.Κουρουπάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορέων, των ενόπλων δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Flashnews.gr/Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook