Τελευταία ενημέρωση 13.47

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου θα δικαστούν στις 17 Γενάρη οι τρεις εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που προσήχθησαν και στη συνελήφθησαν σήμερα το πρωί. Κατά την είσοδο τους στο Δικαστικό Μέγαρο, οι συγκεντρωμένοι τους υποδέχτηκαν με συνθήματα και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ λίγα λεπτά μετά οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα όπου τους άσκησε δίωξη για διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης από κοινού. 

Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ειδικά εκείνους που οδηγούν στο Δικαστικό Μέγαρο στη Λ. Δικαιοσύνης, έχουν ξεχυθεί εργαζόμενοι και φοιτητές, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη των τριών εργαζομένων (δείτε εδώ) στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, οι οποίοι οδήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Η είδηση της προσαγωγής και της σύλληψης άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, με εκατοντάδες να είναι εκείνοι που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες. \’\’Αν δεν αφεθούν ελεύθεροι δε φεύγουμε\’\’ φώναζαν οι συγκεντρωμένοι. 

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο με συγκεντρωμένους να έχουν αποκλείσει την είσοδο (φωτό), ενώ υπήρχαν και κάποιοι που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook