Τελευταία ενημέρωση : 16:57

Σήμερα ο πρόεδρος της Αλληλεγγύης Κρήτης Νίκος Τζανάκης, παρέλαβε την επιταγή από τον Υφ. Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. 

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του flashnews (δείτε εδώ) της προηγούμενης Πέμπτης, από το οποίο είχε γίνει γνωστό πως μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα δουν οι εργαζόμενοι το χρώμα του χρήματος. 

\’\’Είμαι ικανοποιημένος γιατί τα χρήματα επιτέλους μπήκαν και θα πληρωθούν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, είμαι όμως δυσαρεστημένος για την καθυστέρησε που παρουσιάστηκε από το Υπουργείο και τη γραφειοκρατεία που συναντήσαμε.\’\’ Αυτό δήλωσε από την Αθήνα, μιλώντας στο flashnews ο πρόεδρος της \’\’Αλληλεγγύης Κρήτης\’\’ κ. Ν. Τζανάκης. 

Τα χρήματα αφορούν στους εκατοντάδες εργαζομένους στο Ηράκλειο, οι οποίοι μάλιστα απεργούν. Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο θα γίνει με τους εργαζόμενους στο Λασίθι μέχρι την Παρασκευή. 

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι σε Ηράκλειο και Λασίθι που απασχολούνται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι περίπου 2000!

Η ανακοίνωση της \”Αλληλεγγύης Κρήτης\”

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ», ανακοινώνει στους εργαζόμενους της, που απασχολούνται στο Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, στους δήμους και φορείς του Νομού Ηρακλείου, ότι η χρηματική δαπάνη της Α΄ δόσης η οποία θα καλύψει την πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών για τις δεδουλευμένες αμοιβές τους, έχει ήδη κατατεθεί στην διοίκηση της συνεργαζόμενης Τράπεζας, υπό μορφή τραπεζικής επιταγής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Επομένως, από Τετάρτη 28/11/2012, ξεκινά η τραπεζική διαδικασία της είσπραξης του ποσού και εν συνεχεία η πίστωση των ατομικών τους λογαριασμών.

Την Πέμπτη 29/11/2012, νωρίς πρωί θα έχουν πιστωθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ωφελουμένων στο Ν. Ηρακλείου και τα χρήματα θα είναι άμεσα διαθέσιμα.

Για τους εργαζόμενους στο Νομό Λασιθίου η διαδικασία έγκρισης της δαπάνης, σύμφωνα με ρητή δέσμευση, από την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, θα έχει ολοκληρωθεί ως την Παρασκευή 30/11/2012, οπότε στην συνέχεια θα ακολουθήσει η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των εργαζομένων.

Σ΄ αυτό το σημείο, πρέπει να τονιστεί προς ενημέρωση των πολιτών και των ενδιαφερομένων, ότι η εκταμίευση της Α΄ δόσης για την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ», προηγήθηκε χρονικά έναντι αρκετών άλλων προγραμμάτων ΚΟΧ, που έχουν ξεκινήσει μήνες νωρίτερα από αυτό της Ανατολικής Κρήτης, και τούτο οφείλεται στην υπηρεσιακή επάρκεια και στελέχωση του φορέα μας, στο αδιάκοπο ενδιαφέρων, στις επισκέψεις και στις συνεχείς οχλήσεις του Προέδρου κ.Τζανάκη Νικόλαου και των μελών του ΔΣ, στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου.

Σημαντικό ρόλο στην επίσπευση της διαδικασίας πληρωμών, έπαιξε η καθοριστική ερώτηση στην βουλή στις 20/11/2012 του συντοπίτη μας βουλευτή κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον Υφυπουργό Εργασίας, καθώς και οι συνεχείς οχλήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη στο ίδιο Υπουργείο και το σχετικό ενδιαφέρον με τηλεφωνικές παρεμβάσεις για την υπηρεσιακή ολιγωρία του Υπουργείου που εξέφρασαν και άλλοι βουλευτές του τόπου μας.

flashnews.gr/ M. Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook