Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σήμερα κοντά σε οδόφραγμα της στρατιωτικής αστυνομίας στο Τζμπεϊντέτ Αρτούζ, νότια της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μετά την έκρηξη σημειώθηκαν σφοδρά πυρά, ενώ ο στρατός συνέχισε τη δράση του σε αγροτική έκταση μεταξύ Κφαρ Σούσα και Νταράγια, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο που δεν γνωρίζει αν υπάρχουν θύματα.

Το Κφαρ Σούσα βρίσκεται στη νότια περιφέρεια της Δαμασκού και η Νταράγια βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα νοτιοδυτικά. Σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, οι μάχες προκάλεσαν το θάνατο 130 ανθρώπων τις τρεις τελευταίες εβδομάδες σε αυτή τη μικρή πόλη.

Ο στρατός εκδιώκει τους αντάρτες από τις αγροτικές περιοχές που συνορεύουν με τη Δαμασκό και χρησιμεύουν ως ορμητήριά τους από το καλοκαίρι, όταν οι μάχες επεκτάθηκαν στις συνοικίες νοτίως της πρωτεύουσας.

Τη Δευτέρα στα βίαια επεισόδια σκοτώθηκαν τουλάχιστον 111 άνθρωποι – 47 στρατιώτες, 38 αντάρτες και 26 πολίτες– στη χώρα, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό του Παρατηρητηρίου, που καταμετρά τουλάχιστον 40.000 νεκρούς στους 20 μήνες της σύγκρουσης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook