Επιστολή-απάντηση απέστειλε ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ Αντώνης Γρηγοράκης στον κ Σταύρο Αρναουτάκη, για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη αναφορικά με το θέμα λειτουργίας των Υγειονομικών Περιφερειών.

Αναλυτικά η επιστολή:

\’\’Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις σας κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσία των φορέων τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σητείας, όπως αυτές αποτυπώνονται σε σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας και αναφορικά με το θέμα λειτουργίας των Υγειονομικών Περιφερειών εκπροσωπώντας την Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης σας καταθέτω εγγράφως τα ακόλουθα:

Λυπούμεθα ειλικρινά για την αναφορά σας, ως «πραξικοπηματικής» στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και πολιτεύματος που και ο ίδιος εκπροσωπείτε.

Η όποια διαφορετική προσωπική σας τοποθέτηση ή άποψη, με όσα αναφέρουν και ψηφίστηκαν στους Ν.3329/05 και 4052/12 σχετικά με τη λειτουργία, τις αρμοδιότητες και την αναβάθμιση των Υγειονομικών Περιφερειών και τη μη συγχώνευση τους στις αιρετές Περιφέρειες, δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση μη δημοκρατική ή «πραξικοπηματική» Απόφαση του Κράτους, της Κυβέρνησης και της Ελληνικής Βουλής, σ ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Τέτοιες εκφράσεις προσβάλλουν δε, τόσο το έργο και την προσπάθεια των εργαζομένων, της Διοίκησης, όσο και τον Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης στο πρόσωπο μου, που με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού και έγκριση της Βουλής σας δηλώνω πως ανέλαβε τούτη τη δύσκολη συγκυρία να υπηρετήσει με ρεαλισμό, σοβαρότητα και συνέπεια στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Πριν τις όποιες δημόσιες βαρύγδουπες δηλώσεις μας, ωφέλιμο πιστεύουμε είναι ο καθένας από μας, να έχει βαθιά γνώση και ουσιαστικό ενδιαφέρον των θεμάτων και της λειτουργίας του φορέα στον οποίο αναφέρεται, εμπειρία και τεχνογνωσία του αντικειμένου εργασίας του και του παραγόμενου έργου και σεβασμό τους νόμους και τους θεσμούς του Κράτους.

Κυρίως όμως οφείλει να εξετάζει με ειλικρίνεια τη δυνατότητα που έχει να υπηρετήσει και να υποστηρίξει με συνέπεια τις αρμοδιότητες του φορέα, την κατάργηση του οποίου προσωπικά επιθυμεί.

Σεβόμενος την τοπική κοινωνία, τους εργαζομένους αλλά και την ιεραρχία, πιστεύουμε πως χρήσιμο θα ήταν κ. Αρναουτάκη, προτού επιδιώξετε ή προβείτε στην απευθείας συνάντηση σας με τον Υπουργό Υγείας, να έχετε ενημερωθεί για το έργο που επιτελούμε, τις αρμοδιότητες, την αξιολόγηση και τις υποχρεώσεις της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε τη λειτουργία των μονάδων υγείας της Κρήτης και ακολούθως να καταθέσετε τεκμηριωμένα και σε εμάς τη σχετική σας τοποθέτηση και τις όποιες αντιρρήσεις σας για τη δημοκρατικότητα ψήφισης νόμων και λήψης αποφάσεων του Κράτους, αλλά και της δυνατότητας που έχετε ο ίδιος ως φορέας, περί καλύτερης υποστήριξης και αναβάθμισης του Συστήματος Υγείας και των μονάδων αυτού.

Είμαστε στη διάθεση σας και σ αυτήν την κατεύθυνση συνεργασίας, αν και εφόσον έχετε κάτι καλύτερο τεκμηριωμένα να προτείνετε.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook