Το σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στο οποίο συμφώνησαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, φέρεται να αμφισβητεί η τρόικα, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που επικαλείται η Wall Street Journal.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, εκτιμάται ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν οδηγούν το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Η τρόικα «βλέπει», μάλιστα, το ελληνικό χρέος στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και στο 115% του ΑΕΠ το 2022, ενώ η επαναγορά ομολόγων θα προσδώσει ελάφρυνση μόλις 9,6 δισ. ευρώ.

Οι 17 υπουργοί Οικονομικών, μετά από έντονο παρασκήνιο που οδήγησε στο συμβιβασμό, συμφώνησαν τελικά τη νύχτα με το ΔΝΤ για τη μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, έναντι του 120% που ήταν ο στόχος του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων εβδομάδων.

Αυτό αντιπροσωπεύει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, μία απόφαση που ικανοποίησε την ελληνική κυβέρνηση.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook