Για τις άμεσες ανάγκες αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στο Νομό Ηρακλείου, ενημέρωσαν σήμερα οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη λειτουργία της ειδικότητας κομμωτικής στο Ηράκλειο, καθώς λειτουργούν οκτώ (8) τμήματα, συνολικά διακόσιοι (200) μαθητές, χωρίς έναν εκπαιδευτικό ειδικότητας.

Να σημειωθεί ότι στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) λειτουργούν μόνο μαθήματα ειδικοτήτων με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι μαθητές, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, με την υφιστάμενη κατάσταση να πηγαίνουν τις μισές μέρες στο σχολείο και αυτές να απασχολούνται σε άλλες εργασίες.

Οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν το γεγονός ότι κάποιοι μαθητές έχουν ήδη παρατήσει τις σπουδές τους, αφού δεν θα μπορούν να πάρουν το πτυχίο τους.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν ακόμη ότι οι προηγούμενες τοποθετήσεις αναπληρωτών της ειδικότητάς τους έγινε τελείως ανορθολογικά, στέλνοντας δύο(2) ή τρεις(3) εκπαιδευτικούς σε περιοχές που υπήρχαν ήδη δύο(2) ή τρεις(3) μόνιμοι εκπαιδευτικοί και στο Ηράκλειο που δεν υπήρχε κανείς δεν τοποθέτησαν ούτε έναν (1).

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν εννέα (9) εκπαιδευτικοί άμεσα, πριν τα Χριστούγεννα και πιο συγκεκριμένα : έξι (6) από τους έντεκα (11) που χρειάζονται, με ειδικότητα στην κομμωτική, δύο (2) εκπαιδευτικοί ιατροί για τη λειτουργία του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας στο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών και το ΕΠΑ.Λ. Αρκαλοχωρίου και ένας (1) εκπαιδευτικός ιατρικών εργαστηρίων.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στη συζήτηση που είχε με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, εξέφρασε την πρόθεση του για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις Επαγγελματικές Σχολές του Ηρακλείου, ώστε να λειτουργήσουν και πάλι κανονικά οι ειδικότητες και οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook