Το 5ο και τελευταίο Ενωσιακό πρωτάθλημα για το 2012 έφερε αρκετές διακρίσεις για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο (24 και 25 Νοεμβρίου) σε Ρέθυμνο και Χανιά.
Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση του ΟΑΧ:

Με την απόλυτη σχεδόν συγκομιδή ολοκλήρωσε ο Ο.Α.Χ. τις υποχρεώσεις των αθλητών και αθλητριών του στο 5ο και τελευταίο Ενωσιακό πρωτάθλημα για το 2012 που διοργανώθηκε σε Ρέθυμνο (12άρια και 14άρια) και Χανιά (16άρια) το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Νοεμβρίου 2012.

Πιο συγκεκριμένα η εκπληκτική συγκομιδή του Ο.Α.Χ. ήταν στις 6 κατηγορίες που διοργανώθηκαν 5 πρώτες θέσεις, 4 δεύτερες και 6 τρίτες σαρώνοντας πραγματικά τα κύπελλα και τα μετάλλια. Σε 2 κατηγορίες μάλιστα, κορίτσια 12 και κορίτσια 16 και οι 4 παίκτριες των ημιτελικών εκπροσωπούσαν τον Ο.Α.Χ.

Αναλυτικά λοιπόν στα κορίτσια 12 νικήτρια ήταν η Κουκλάκη Ευγενία, η οποία χωρίς να χάσει ούτε σετ κατάφερε να επικρατήσει τόσο της συναθλήτριας της Κουριδάκη Αθηνάς στον ημιτελικό με σκορ 6/4 6/4 όσο και της άλλης συναθλήτριας της Μπαλάσκα Βασιλικής στον τελικό με σκορ 6/2 6/3, παίζοντας πραγματικά το καλύτερο τένις. Η Μπαλάσκα που αναδείχθηκε 2η είχε προηγουμένως επικρατήσει άλλης μίας Χανιώτισσας της Μιουμπή Μύριαμ στον 2ο ημιτελικό σ’ ένα αγώνα με συγκινήσεις με σκορ 6/4 7/5. Κουριδάκη και Μιουμπή είχαν πετύχει προηγουμένως από 2 νίκες η κάθε μία. Γενικά οι 4 αθλήτριες του Ο.Α.Χ. απέδειξαν την ανωτερότητα τους και την πολύ καλή δουλεία που γίνεται από τον προπονητή τους Χέλμη Ερμή.

Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν αλλά έχασαν στον 1ο γύρο που αγωνίστηκαν η Βογιατζόγλου Μαριάννα και Σταμούλου Άννα Μαρία.

Η δεύτερη κατηγορία που ο Ο.Α.Χ. πέτυχε το απόλυτο ήταν τα κορίτσια 16 όπου εκεί η Μαθιουδάκη Γιολένα αναδείχθηκε νικήτρια νικώντας τόσο την Κουκλάκη Ελένη που πήρε την 3η θέση, επίσης από τον Ο.Α.Χ. με σκορ 6/0 6/2 όσο και την Ναούμ Μαρία, που ήταν και η μικρότερη ηλικιακά κατέκτησε την 2η θέση, με σκορ 6/1 6/2. Στον 2ο ημιτελικό η Ναούμ επικράτησε της Ξηρογιάννη Ματίνας που κατατάχθηκε 3η με σκορ 6/3 6/1. Επίσης συμμετοχή στον 1ο γύρο είχε η Διγαλάκη Κορίνα και η Κρασουδάκη Θέμις με καλή παρουσία.

Στα αγόρια 14 ο Ο.Α.Χ. εκπροσωπήθηκε στον τελικό από δύο δικά του παιδιά και νικητής αναδείχθηκε ο Ναούμ Σπύρος επί του Αρετάκη Γιάννη με σκορ 6/2 6/2 σ’ ένα αρκετά ποιοτικό αγώνα. Προηγουμένως οι δύο παίκτες του Ο.Α.Χ. είχαν επικρατήσει στους ημιτελικούς των Κυριακάκη και Νικολακάκη από το Ηράκλειο με 2/0 σετ. Επίσης σε αυτή την κατηγορία αγωνίστηκαν οι «μικροί» Τσιβουράκης Αντώνης και Αλεξάκης Πέτρος που πέτυχαν 1 νίκη και 1 ήττα.

Στα κορίτσια κάτω των 14άρων η 12άρα Κοκκινάκη Ευγενία πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις και κατέλαβε πανάξια την 1η θέση κόντρα στην Τζαγκαράκη από την Σητεία με σκορ 6/2 6/2. Η αδερφή της Ευαγγελία κατέλαβε την 3η θέση αφού ηττήθηκε δύσκολα στον ημιτελικό με 1/2 σετ από την Τζαγκαράκη. Επίσης συμμετοχή στον 1ο γύρο είχε η Μιουμπή Κωνσταντίνα.

Η 5η πρωτιά ήρθε από τον Κηπουρό Σταύρο στα αγόρια κάτω των 16, ο οποίος πέτυχε 3 νίκες και εν τέλει επικράτησε στον τελικό του Κοκκινάκη (Σούδα) με 7/6(3) 6/2 αποδίδοντας πολύ καλά στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Τέλος στα αγόρια 12 που ήταν και η μόνη κατηγορία που ο Ο.Α.Χ. δεν κατέκτησε την 1η θέση, 2ος κατάφερε να αναδειχθεί ο Τζανάκης Κυριάκος ο οποίος παίζοντας πολύ αποτελεσματικά έφτασε στον τελικό με 3 νίκες εναντίον των, Χατζηνικολάου Διονύση και Ματσαμάκη Αντώνη επίσης του Ο.Α.Χ. και στον ημιτελικό του Παπυράκη (Ηράκλειο) με 6/2 6/4. Στον τελικό αν και προσπάθησε ηττήθηκε από τον Ταμιωλάκη (Ηράκλειο) με 2/6 0/6. Την 3η θέση κατέκτησε ο πολύ καλός Κωνστανταράκης Αντώνης ο οποίος πέτυχε 2 νίκες επί των Καραγιάννη (Χερσόνησο) και Σιμάτο (Ηράκλειο) με 2/0 και 2/1 σετ για να ηττηθεί στον 1ο ημιτελικό από τον Ταμιωλάκη. Επίσης Ματσαμάκης Αντώνης, Κονταράκης Ανδρέας και Σπανουδάκης Παύλος πέτυχαν 1 νίκη και στην συνέχεια αποκλείστηκαν ενώ Κατσουλάκης Μάνος και Χατζηνικολάου Διονύσης αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο.

Με αυτή την πολύ πλούσια συγκομιδή ολοκληρώθηκαν τα Παγκρήτια τουρνουά για φέτος αλλά και γενικότερα η αγωνιστική δράση για το 2012 όπου οι αθλήτριες και οι αθλητές του Ο.Α.Χ. προσπάθησαν πολύ και τα πήγαν περίφημα. Το Δ.Σ. του Ο.Α.Χ. και η προπονητική ομάδα του συλλόγου τους συγχαίρει και τους εύχεται υγεία και ακόμη μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες το 2013. Ακόμα ο Ο.Α.Χ. θα ήθελε να ευχαριστήσει τον χορηγό του τμήματος τένις και όλου του συλλόγου γενικότερα, την ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΚ LINES που με την αμέριστη συμπαράσταση της έδωσε το δικαίωμα σε όλους τους αθλητές μας να ταξιδέψουν παντού και να διαπρέψουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook